Ingrediencie
- 50 g masla
- 700 g tekvice hokkaido
- 300 g jabĺk
- 60 g marcipánu
- 1 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- 2 kvapky mandľovej arómy
- 1 ČL perníkového korenia
- 1000 g kryštálového cukru
- 1 bal. želírovacieho cukru
- 1-2 citróny
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Adventná marmeláda
Maslo zohrejeme, pridáme tekvicu spolu s ošúpanými jabĺčkami, ktoré sme nakrájali na kocky a podusíme. Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru, vytlačíme šťavu z jedného alebo dvoch citrónov a ešte nadrobno nasekanú šupku z jedného jablka. Nasypeme cukor a dobre premiešame. Dochutíme nastrúhaným marcipánom, perníkovým korením, mandľovou arómou a vanilkovým cukrom. Zmes rozmixujeme, nie úplne nahladko. Na záver pridáme želírovací cukor, privedieme do varu a varíme približne 5 minút. Plníme do pripravených pohárov.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 12. 2017
Ingrediencie
- 50 g masla
- 700 g tekvice hokkaido
- 300 g jabĺk
- 60 g marcipánu
- 1 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- 2 kvapky mandľovej arómy
- 1 ČL perníkového korenia
- 1000 g kryštálového cukru
- 1 bal. želírovacieho cukru
- 1-2 citróny
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame