Ingrediencie
- na cesto:
- 2400 g uvarených zemiakov,
- 400 g polohrubej múky,
- 300 g krupice,
- 4 vajcia,
- 30 g soli,
- 50 g polohrubej múky na vaľkanie
- na plnku:
- 50 g bravčovej masti,
- 50 g cibule,
- 700 g kyslej kapusty,
- mleté čierne korenie,
- olej na vyprážanie,
- 500 g kyslej smotany na preliatie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemplínske zemiakové pirohy s kapustou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe domäkka, ošúpeme, po vychladnutí postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, krupicu, vajce, soľ. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 2-3 mm a nakrájame štvorce 6 x 6 cm.
Na masti opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kyslú kapustu a podusíme. Plnku ukladáme na štvorce, ktoré preložíme a spojíme na pirohy, ktoré vyprážame v panvici v rozohriatom oleji. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Pirohy podávame preliate kyslou smotanou.
Šéfkuchár: Kristína Kažiková | Recept z epizódy: 10. 05. 2015
Ingrediencie
- na cesto:
- 2400 g uvarených zemiakov,
- 400 g polohrubej múky,
- 300 g krupice,
- 4 vajcia,
- 30 g soli,
- 50 g polohrubej múky na vaľkanie
- na plnku:
- 50 g bravčovej masti,
- 50 g cibule,
- 700 g kyslej kapusty,
- mleté čierne korenie,
- olej na vyprážanie,
- 500 g kyslej smotany na preliatie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame