Ingrediencie
- 50 g medvedieho cesnaku,
- 100 ml olivového oleja,
- 300 g zemiakov uvarených v šupke,
- 150 g hrubej múky,
- 1 vajce,
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- na omáčku:
- 50 g masla,
- 25 g hladkej múky,
- 500-600 ml mlieka,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemiakové halušky s medvedím cesnakom
Do mixéra dáme medvedí cesnak s olejom, posolíme a zmixujeme na pesto. Uvarené zemiaky v šupe ošúpeme a nastrúhame. V miske ich zmiešame s hrubou múkou a vajíčkom, posolíme, pridáme petržlen a vypracujeme hladké cesto. Vytvarujeme z neho valčeky a nakrájame rovnako veľké halušky. Varíme vo vriacej vode cca 5 minút.
V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku, opražíme, zalejeme mliekom a varíme, pokiaľ nevznikne stredne hustá omáčka. Časť pesta vmiešame do omáčky a dochutíme soľou. Na tanier dáme halušky, polejeme ich omáčkou a dozdobíme zvyšným pestom.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 12. 04. 2015
Ingrediencie
- 50 g medvedieho cesnaku,
- 100 ml olivového oleja,
- 300 g zemiakov uvarených v šupke,
- 150 g hrubej múky,
- 1 vajce,
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- na omáčku:
- 50 g masla,
- 25 g hladkej múky,
- 500-600 ml mlieka,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame