Zelerová polievka s gorgonzolou a hruškou - Tajomstvo mojej kuchyne

Zelerová polievka s gorgonzolou a hruškou

Maspoma

Pre ozdobenie polievky na záver receptu si odložte kúsok zeleru.

Cibuľku opražíme na masle a podusíme na nej zeler nakrájaný na kocky. Po chvíli pridáme  nakrájaný zemiak, dochutíme soľou, čiernym korením a dusíme. Ďalej prilejeme vývar a  biele víno. Na záver pridáme mlieko, Creme Fraiche, trošku gorgonzoly, nastrúhaný muškátový oriešok a všetko zmixujeme.

Hrušku nakrájame na pásiky a pokvapkáme citrónovou šťavou. V panvičke zohrejeme trochu masla a opečieme na ňom hrušku. Pridáme med, kryštálový cukor, hruškovicu a necháme redukovať, kým šťava skaramelizuje.

Kúsok zeleru nakrájame na tenké slížiky a vysmažíme na olivovom oleji.

Do taniera servírujeme skaramelizované hrušky, kocku gorgonzoly, zalejeme polievkou, ozdobíme zelerovými slížikmi a  nasekanou pažítkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 09. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu