Ingrediencie
- 600 g zeleru
- 1 menší zemiak
- 4 PL masla
- 1 veľká cibuľa
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- 150 ml mlieka
- 1 PL Creme Fraiche
- 150 g gorgonzoly
- 1 veľká hruška
- 1 PL medu
- 1 PL kryštálového cukru
- citrónová šťava
- 50 ml hruškovice
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
- olivový olej
- hrsť pažítky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zelerová polievka s gorgonzolou a hruškou
Pre ozdobenie polievky na záver receptu si odložte kúsok zeleru.
Cibuľku opražíme na masle a podusíme na nej zeler nakrájaný na kocky. Po chvíli pridáme nakrájaný zemiak, dochutíme soľou, čiernym korením a dusíme. Ďalej prilejeme vývar a biele víno. Na záver pridáme mlieko, Creme Fraiche, trošku gorgonzoly, nastrúhaný muškátový oriešok a všetko zmixujeme.
Hrušku nakrájame na pásiky a pokvapkáme citrónovou šťavou. V panvičke zohrejeme trochu masla a opečieme na ňom hrušku. Pridáme med, kryštálový cukor, hruškovicu a necháme redukovať, kým šťava skaramelizuje.
Kúsok zeleru nakrájame na tenké slížiky a vysmažíme na olivovom oleji.
Do taniera servírujeme skaramelizované hrušky, kocku gorgonzoly, zalejeme polievkou, ozdobíme zelerovými slížikmi a nasekanou pažítkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 09. 2018
Ingrediencie
- 600 g zeleru
- 1 menší zemiak
- 4 PL masla
- 1 veľká cibuľa
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- 150 ml mlieka
- 1 PL Creme Fraiche
- 150 g gorgonzoly
- 1 veľká hruška
- 1 PL medu
- 1 PL kryštálového cukru
- citrónová šťava
- 50 ml hruškovice
- soľ
- čierne korenie
- muškátový orech
- olivový olej
- hrsť pažítky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame