Zeleninový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Zeleninový koláč

Maspoma

Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme z nich cesto. Vyvaľkáme,  vložíme do formy, poprepichujeme a necháme pol hodiny odpočinúť.  Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov Celzia približne 5 minút.

Očistenú mrkvu a cuketu spolu so šupkou nastrúhame na plátky. Do vriacej vody pridáme štipku soli a mrkvu v nej krátko oblanšírujeme. Žltú mrkvu povaríme dlhšie, červenú kratšie a čiernu zvlášť, aby nám nezafarbila ostatné. Vložíme do ľadovej vody, vyberieme a osušíme.

Do creme fraiche pridáme vajce,  nastrúhaný syr a všetko dochutíme rascou, soľou, sušeným cesnakom a čiernym korením.  Plnku rozotrieme na upečené cesto a pripravenú zeleninu ukladáme do tvaru ruže, striedajúc farby. Vložíme do rúry a ešte pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 03. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu