Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 160 g masla
- 1 vajce
- soľ
- na plnku:
- 180 g eidamského syra
- 250 g creme fraiche
- 1 vajce
- 2 cukety (môže byť zelená a žltá)
- 3 mrkvy ( červená, žltá, čierna)
- rasca
- soľ
- sušený cesnak
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zeleninový koláč
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme z nich cesto. Vyvaľkáme, vložíme do formy, poprepichujeme a necháme pol hodiny odpočinúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov Celzia približne 5 minút.
Očistenú mrkvu a cuketu spolu so šupkou nastrúhame na plátky. Do vriacej vody pridáme štipku soli a mrkvu v nej krátko oblanšírujeme. Žltú mrkvu povaríme dlhšie, červenú kratšie a čiernu zvlášť, aby nám nezafarbila ostatné. Vložíme do ľadovej vody, vyberieme a osušíme.
Do creme fraiche pridáme vajce, nastrúhaný syr a všetko dochutíme rascou, soľou, sušeným cesnakom a čiernym korením. Plnku rozotrieme na upečené cesto a pripravenú zeleninu ukladáme do tvaru ruže, striedajúc farby. Vložíme do rúry a ešte pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 03. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky
- 160 g masla
- 1 vajce
- soľ
- na plnku:
- 180 g eidamského syra
- 250 g creme fraiche
- 1 vajce
- 2 cukety (môže byť zelená a žltá)
- 3 mrkvy ( červená, žltá, čierna)
- rasca
- soľ
- sušený cesnak
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame