Ingrediencie
- 1 kg nových zemiakov
- 1 kg menších paradajok
- 2 PL olivového oleja
- 100 g nastrúhaného parmezánu
- čerstvá bazalka
- hrsť špenátových lístkov
- soľ
- čierne korenie
- Avokádový chlebík
- ½ avokáda
- 1 krajec chleba
- niekoľko lístkov baby špenátu
- 2 až 3 cherry paradajky
- 2 až 3 sušené paradajky
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapečené zemiaky s rajčinami a avokádovýchlebík
Postup: Umyté neošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, na ne naukladáme tiež na kolieska nakrájané paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme špenátovými lístkami. Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov, všetko osolíme a okoreníme. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Po vybratí z rúry odokryjeme, posypeme bazalkou a parmezánom a pečieme ešte pri tej istej teplote asi 10 minút.
Avokádový chlebík
Postup: Avokádo nakrájame na tenké pásiky. Čerstvý alebo opečený chlieb pokvapkáme olivovým olejom, poukladáme naň postupne nakrájané avokádo, sušené paradajky, lístky špenátu a prekrojené cherry paradajky.
Šéfkuchár: Iveta Malachovská | Recept z epizódy: 25. 09. 2016
Ingrediencie
- 1 kg nových zemiakov
- 1 kg menších paradajok
- 2 PL olivového oleja
- 100 g nastrúhaného parmezánu
- čerstvá bazalka
- hrsť špenátových lístkov
- soľ
- čierne korenie
- Avokádový chlebík
- ½ avokáda
- 1 krajec chleba
- niekoľko lístkov baby špenátu
- 2 až 3 cherry paradajky
- 2 až 3 sušené paradajky
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame