Ingrediencie
- na syrek:
- 12 vajec
- 1 l plnotučného mlieka
- 1,5 KL soli
- hrsť pažítky
- na špenátové guľôčky:
- 150 g nastrúhaného parmezánu
- 1 balíček mrazeného špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 65 g roztopeného masla
- 2 vajíčka
- strúhanka podľa potreby
- korenie 4 farieb
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Veľkonočný syrek a špenátové guľôčky s parmezánom
Postup na syrek: Vajcia vyšľaháme, pridáme, soľ, pažítku a mlieko. Všetko spolu za stáleho miešania varíme, kým sa nám vajcia nezrazia a nevznikne hustá masa – hrudka. Vyberieme ju do gázy, položíme nad hrniec, vyžmýkame, sformujeme a necháme odtiecť. Syrek by mal odstáť aspoň 24 hodín v chlade. Ak robíme sladký syrek, tak namiesto soli a byliniek pridáme menšiu hrsť hrozienok, ktoré sme predtým namočili vo vode a jeden balíček vanilkového cukru.
Postup na špenátové guľôčky: Špenát krátko podusíme, pridáme parmezán, pretlačený cesnak, maslo, vajíčka, dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko zahustíme strúhankou, premiešame a zmes dáme stuhnúť do chladničky. Z pripravenej zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia približne 15-20 minút (resp. do ružova).
Šéfkuchár: Eva Pavlíková | Recept z epizódy: 25. 03. 2018
Ingrediencie
- na syrek:
- 12 vajec
- 1 l plnotučného mlieka
- 1,5 KL soli
- hrsť pažítky
- na špenátové guľôčky:
- 150 g nastrúhaného parmezánu
- 1 balíček mrazeného špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- 65 g roztopeného masla
- 2 vajíčka
- strúhanka podľa potreby
- korenie 4 farieb
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame