Veľkonočný syrek a špenátové guľôčky s parmezánom - Tajomstvo mojej kuchyne

Veľkonočný syrek a špenátové guľôčky s parmezánom

Maspoma

Postup na syrek:  Vajcia vyšľaháme, pridáme, soľ, pažítku a mlieko. Všetko spolu za stáleho miešania varíme, kým sa nám vajcia nezrazia a nevznikne  hustá masa – hrudka. Vyberieme ju do gázy, položíme nad hrniec, vyžmýkame, sformujeme a necháme odtiecť.  Syrek by mal odstáť aspoň 24 hodín v chlade. Ak robíme sladký syrek, tak namiesto soli a byliniek pridáme menšiu hrsť hrozienok, ktoré sme predtým namočili vo vode a jeden balíček vanilkového cukru.

Postup na špenátové guľôčky: Špenát krátko podusíme, pridáme parmezán, pretlačený cesnak, maslo, vajíčka,  dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko zahustíme strúhankou, premiešame a zmes dáme stuhnúť do chladničky.  Z pripravenej zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia približne 15-20 minút (resp. do ružova).

Maspoma

Šéfkuchár: Eva Pavlíková | Recept z epizódy: 25. 03. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu