Ingrediencie
- 5 celozrnných žemlí
- 1 konzerva červenej fazule
- 1 konzerva cíceru
- 1 vajce
- 1-2 cibule
- soľ
- čierne korenie
- 1 PL horčice
- bylinky (medvedí cesnak, rozmarín, petržlenová vňať, medovka)
- olej
- čili
- strúhanka, hladká múka, 2 vajcia (na trojobal)
- na smotanovú omáčku:
- 100 ml jogurtu
- 1 ČL horčice
- citrónová šťava
- soľ
- na pikantnú majonézu:
- 1 vajce
- citrónová šťava
- olej
- čili
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 ČL horčice
- +
- 150 g plátkového syra
- 5 zelených šparglí
- 1 rímsky šalát
- 2 paradajky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vegetariánsky burger
Do misy dáme červenú fazuľu a cícer, pridáme nakrájanú cibuľu a rozmixujeme (nie úplne na kašu). Pridáme 1 vajce, ochutíme soľou, čiernym korením, čili, 1 PL horčice a bylinkami. Podľa potreby zahustíme strúhankou a trochou oleja. Z pripravenej hmoty tvarujeme fašírky , obalíme ich v trojobale a vysmažíme na panvici. Takto pripravené vložíme do rúry vyhriatej na 60 stupňov Celzia a len prehrejeme. Žemle rozkrojíme a opečieme na oleji.
Na omáčku zmixujeme jogurt s horčicou a s trochou soli a citrónovej šťavy. Na pikantnú majonézu zmiešame vajce s citrónovou šťavou, postupne pridávame olej a mixujeme. Dochutíme čili, horčicou, paradajkovým pretlakom a premixujeme.
Polovicu žemle natrieme pikantnou majonézou, vložíme hotový burger, na ktorý dáme šalátový list, potrieme jogurtovou omáčkou, položíme plátok syra, znova potrieme pikantnou majonézou a na vrch uložíme opraženú špargľu, nakrájanú paradajku a cibuľu. Priložíme druhú polovicu žemle.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 12. 05. 2019
Ingrediencie
- 5 celozrnných žemlí
- 1 konzerva červenej fazule
- 1 konzerva cíceru
- 1 vajce
- 1-2 cibule
- soľ
- čierne korenie
- 1 PL horčice
- bylinky (medvedí cesnak, rozmarín, petržlenová vňať, medovka)
- olej
- čili
- strúhanka, hladká múka, 2 vajcia (na trojobal)
- na smotanovú omáčku:
- 100 ml jogurtu
- 1 ČL horčice
- citrónová šťava
- soľ
- na pikantnú majonézu:
- 1 vajce
- citrónová šťava
- olej
- čili
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 ČL horčice
- +
- 150 g plátkového syra
- 5 zelených šparglí
- 1 rímsky šalát
- 2 paradajky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame