Ingrediencie
- na hrušky:
- 4 hrušky
- 750 ml červeného vína
- 2 PL kryštálového cukru
- 2-3 klinčeky
- škorica celá
- 100 ml pomarančovej šťavy
- 100 ml hruškovej šťavy
- 1 balenie gaštanového pyré
- 1 PL maizeny
- vanilková zmrzlina
- 2 PL nasekaných pistácií
- na fetu:
- syr Feta ( približne 400 g – podľa počtu osôb)
- 20 cherry paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- čierne olivy
- pepperoncino (nahrubo nasekané sušené feferónky)
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- bageta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Varené hrušky vo víne a pečená feta s paradajkami
Hrušky aj so stopkou ošúpeme, prepolíme po dĺžke a vydlabeme stred. Do hrnca nalejeme červené víno, pomarančovú a hruškovú šťavu. Pridáme cukor, klinčeky a škoricu. Do vínovej zmesi vložíme hrušky a povaríme. Po uvarení hrušky vyberieme a do vydlabanej časti vložíme guľôčku gaštanového pyré. Zvyšok vína zredukujeme a zahustíme maizenou.
Hrušky servírujeme na vínovej redukcii s vanilkovou zmrzlinou posypané nasekanými pistáciami.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Fetu vložíme do zapekacej misky a polejeme olivovým olejom. Pridáme celé strúčiky cesnaku, cherry paradajky, vetvičky rozmarínu a posypeme pepperoncinom. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme asi 10 minút. Nakoniec pridáme čierne olivy a pečieme ešte približne 10 minút. Podávame s teplou bagetou.
Šéfkuchár: Katarína Hatalová | Recept z epizódy: 04. 11. 2018
Ingrediencie
- na hrušky:
- 4 hrušky
- 750 ml červeného vína
- 2 PL kryštálového cukru
- 2-3 klinčeky
- škorica celá
- 100 ml pomarančovej šťavy
- 100 ml hruškovej šťavy
- 1 balenie gaštanového pyré
- 1 PL maizeny
- vanilková zmrzlina
- 2 PL nasekaných pistácií
- na fetu:
- syr Feta ( približne 400 g – podľa počtu osôb)
- 20 cherry paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- čierne olivy
- pepperoncino (nahrubo nasekané sušené feferónky)
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- bageta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame