Syrová roláda so špargľou - Tajomstvo mojej kuchyne

Syrová roláda so špargľou

Maspoma

V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a miešame do hladka. Odstavíme zo sporáka a postupne vmiešame mlieko, potom vrátime na sporák a za stáleho miešania necháme zovrieť, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Po odstavení vmiešame parmezán, horčicu a soľ. Necháme mierne vychladnúť, pridáme žĺtky a dobre premiešame. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame veľkú lyžicu snehu do omáčky, potom ju nalejeme do zvyšného snehu a zľahka miešame kovovou lyžicou. Cesto rozotrieme na vymastený plech a pečieme 15-20 minút pri teplote 190°C. Tvrdé konce špargle odrežeme a dolné časti olúpeme škrabkou na špargľu. Do vriacej vody pridáme citrónovú šťavu, cukor a kúsok masla, špargľu krátko povaríme, potom vyberieme z vody a schladíme v nádobe s ľadom.Šľahačku vyšľaháme a vmiešame k nej syr Lučina. Želatínu rozpustíme vo vode a primiešame. Zmes osolíme a pridáme nasekanú pažítku. Upečené cesto natrieme syrovým krémom , poukladáme špargľu a šunku a zrolujme. Chvíľu necháme postáť, nakrájame a podávame.

Maspoma

Šéfkuchár: Dominika Fáberová | Recept z epizódy: 11. 05. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu