Ingrediencie
- 50 g masla,
- 50 g hladkej múky,
- 300 ml mlieka,
- 20 g Cery na vymastenie plechu,
- 75 g parmezánu,
- 2 ČL dijonskej horčice,
- soľ,
- 4 vajcia,
- 250 g syru Lučina,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 4 plátky želatíny,
- 50 g pažítky,
- 100 g šunky,
- 150 g zelenej špargle,
- citrónová šťava,
- 1 ČL masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Syrová roláda so špargľou
V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a miešame do hladka. Odstavíme zo sporáka a postupne vmiešame mlieko, potom vrátime na sporák a za stáleho miešania necháme zovrieť, aby vznikla hladká a hustá omáčka. Po odstavení vmiešame parmezán, horčicu a soľ. Necháme mierne vychladnúť, pridáme žĺtky a dobre premiešame. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame veľkú lyžicu snehu do omáčky, potom ju nalejeme do zvyšného snehu a zľahka miešame kovovou lyžicou. Cesto rozotrieme na vymastený plech a pečieme 15-20 minút pri teplote 190°C. Tvrdé konce špargle odrežeme a dolné časti olúpeme škrabkou na špargľu. Do vriacej vody pridáme citrónovú šťavu, cukor a kúsok masla, špargľu krátko povaríme, potom vyberieme z vody a schladíme v nádobe s ľadom.Šľahačku vyšľaháme a vmiešame k nej syr Lučina. Želatínu rozpustíme vo vode a primiešame. Zmes osolíme a pridáme nasekanú pažítku. Upečené cesto natrieme syrovým krémom , poukladáme špargľu a šunku a zrolujme. Chvíľu necháme postáť, nakrájame a podávame.
Šéfkuchár: Dominika Fáberová | Recept z epizódy: 11. 05. 2014
Ingrediencie
- 50 g masla,
- 50 g hladkej múky,
- 300 ml mlieka,
- 20 g Cery na vymastenie plechu,
- 75 g parmezánu,
- 2 ČL dijonskej horčice,
- soľ,
- 4 vajcia,
- 250 g syru Lučina,
- 250 ml šľahačkovej smotany,
- 4 plátky želatíny,
- 50 g pažítky,
- 100 g šunky,
- 150 g zelenej špargle,
- citrónová šťava,
- 1 ČL masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame