Špenátový koláč s karfiolovým šalátom - Tajomstvo mojej kuchyne

Špenátový koláč s karfiolovým šalátom

Maspoma

Cibuľku nakrájame a opražíme na oleji, pridáme špenát, prikryjeme a podusíme. Neskôr pridáme nasekaný cesnak, troška koňaku, tvaroh a syr s modrou plesňou. Ochutíme soľou, muškátovým orechom a čiernym korením. Na plech s papierom na pečenie rozprestrieme prvé lístkové cesto a vylejeme naň plnku. Vrch prekryjeme druhým lístkovým cestom. Nakoniec potrieme vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.  Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 20 minút.

Na šalát nastrúhame surový karfiol, pridáme sterilizovaný hrášok, kôpor, jogurt, sójovú náhradu tatárskej omáčky , dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko dobre premiešame.

Maspoma

Šéfkuchár: Jana Pitková | Recept z epizódy: 17. 06. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu