Ingrediencie
- na koláč:
- 2 lístkové cestá
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 mrazený hranol špenátu
- 1 balík mrazených listov špenátu (guľky alebo kocky)
- 1 hrudkovitý tvaroh
- 1 syr s modrou plesňou
- soľ
- čierne korenie
- mletý muškátový orech
- troška koňaku
- sezamové semienka
- 1 vajce na potretie
- na šalát:
- 1/2 surového karfiolu
- 1 konzerva zeleného hrášku
- 1 hrsť čerstvého kôpru
- 1-2 PL bieleho jogurtu
- 3-4 PL sójovej tatárskej omáčky
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špenátový koláč s karfiolovým šalátom
Cibuľku nakrájame a opražíme na oleji, pridáme špenát, prikryjeme a podusíme. Neskôr pridáme nasekaný cesnak, troška koňaku, tvaroh a syr s modrou plesňou. Ochutíme soľou, muškátovým orechom a čiernym korením. Na plech s papierom na pečenie rozprestrieme prvé lístkové cesto a vylejeme naň plnku. Vrch prekryjeme druhým lístkovým cestom. Nakoniec potrieme vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 20 minút.
Na šalát nastrúhame surový karfiol, pridáme sterilizovaný hrášok, kôpor, jogurt, sójovú náhradu tatárskej omáčky , dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko dobre premiešame.
Šéfkuchár: Jana Pitková | Recept z epizódy: 17. 06. 2018
Ingrediencie
- na koláč:
- 2 lístkové cestá
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 mrazený hranol špenátu
- 1 balík mrazených listov špenátu (guľky alebo kocky)
- 1 hrudkovitý tvaroh
- 1 syr s modrou plesňou
- soľ
- čierne korenie
- mletý muškátový orech
- troška koňaku
- sezamové semienka
- 1 vajce na potretie
- na šalát:
- 1/2 surového karfiolu
- 1 konzerva zeleného hrášku
- 1 hrsť čerstvého kôpru
- 1-2 PL bieleho jogurtu
- 3-4 PL sójovej tatárskej omáčky
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame