Ingrediencie
- na cesto:
- 125 g bryndze
- 2 vajcia
- 25 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 25 g špaldovej hladkej múky
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL vody
- 1 jarná cibuľka
- 3 reďkovky
- 5-6 zelených šparglí
- 2-3 PL strúhaného parmezánu
- hrsť medvedieho cesnaku
- 1 PL pesta z medvedieho cesnaku
- 1 mrkva
- rasca
- kurkuma
- soľ
- čierne korenie
- citrónová šťava
- bylinky podľa chuti (napr.bazalka, oregano, rozmarín)
- +
- 1 PL ľanových semienok
- na šalát:
- 1 ľadový šalát
- hrsť alfa klíčkov
- hrsť alfa klíčkov
- bazalka
- tymian
- na dressing:
- 1 ČL kremžskej horčice
- 1 ČL olivového oleja
- 1 ČL medu
- 1 ČL citrónovej šťavy
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špargľová pizza
V mise zmiešame bryndzu, vajcia, obidve múky, olej, vodu, dochutíme rascou a kurkumou. Všetko premiešame. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku, reďkovku, zelenú špargľu, nastrúhaný parmezán a mrkvu. Dochutíme nasekaným medvedím cesnakom, pestom z medvedieho cesnaku, bylinkami, citrónovou šťavou, soľou a korením. Cesto ešte raz premiešame, nalejeme na plech s papierom na pečenie a vyformujeme do tvaru pizze. Posypeme ľanovými semienkami a dozdobíme kúskami špargle. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 15-20 minút.
V mise zmiešame nakrájaný ľadový šalát, alfa klíčky, nastrúhaný parmezán, bazalku a tymian. Na dressing zmiešame kremžskú horčicu, olivový olej, med, citrónovú šťavu a soľ. Hotovým dressingom prelejeme šalát a zľahka premiešame.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 19. 05. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 125 g bryndze
- 2 vajcia
- 25 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 25 g špaldovej hladkej múky
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL vody
- 1 jarná cibuľka
- 3 reďkovky
- 5-6 zelených šparglí
- 2-3 PL strúhaného parmezánu
- hrsť medvedieho cesnaku
- 1 PL pesta z medvedieho cesnaku
- 1 mrkva
- rasca
- kurkuma
- soľ
- čierne korenie
- citrónová šťava
- bylinky podľa chuti (napr.bazalka, oregano, rozmarín)
- +
- 1 PL ľanových semienok
- na šalát:
- 1 ľadový šalát
- hrsť alfa klíčkov
- hrsť alfa klíčkov
- bazalka
- tymian
- na dressing:
- 1 ČL kremžskej horčice
- 1 ČL olivového oleja
- 1 ČL medu
- 1 ČL citrónovej šťavy
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame