Ingrediencie
- 1 brokolica,
- 2 farebné papriky,
- 1 pór,
- 2 kozie jogurty,
- sójová omáčka Tamari,
- 75 g slnečnicových semienok,
- ½ špaldového chleba,
- 1 cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku cesnaku,
- 3 vajcia,
- rasca,
- čierne korenie,
- oregano,
- tymián,
- soľ,
- olivový olej,
- slnečnicový olej,
- sezamový olej,
- 250 ml sójového mlieka,
- kukuričná strúhanka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Špaldový nákyp s brokolicovým šalátom
Polovicu špaldového chleba nakrájame na malé kocky a zalejeme sójovým mliekom,
cibuľu a strúčiky cesnaku jemne opražíme na troške oleja, primiešame k chlebovej zmesi spolu so žĺtkami, ktoré sme rozotreli s 3 lyžicami olivového oleja, pridáme rascu, tymián, oregano, čierne korenie a sneh z 3 bielkov. Premiešame a zmesou naplníme zapekaciu misu, ktorú sme vymastili olejom a vysypali kukuričnou strúhankou. Zapekáme 20 minút pri 200 stupňoch.
Brokolicu uvaríme v pare, farebnú papriku a pór zľahka podusíme na oleji spolu so slnečnicovými semienkami, v mise primiešame sójovú omáčku, trošku sezamového oleja a primiešame kozí jogurt. Podávame s hlávkovým alebo ľadovým šalátom, ktorý ozdobíme rajčinou, reďkovkou a polejeme olivovým olejom.
Šéfkuchár: Zora Konde | Recept z epizódy: 08. 01. 2012
Ingrediencie
- 1 brokolica,
- 2 farebné papriky,
- 1 pór,
- 2 kozie jogurty,
- sójová omáčka Tamari,
- 75 g slnečnicových semienok,
- ½ špaldového chleba,
- 1 cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku cesnaku,
- 3 vajcia,
- rasca,
- čierne korenie,
- oregano,
- tymián,
- soľ,
- olivový olej,
- slnečnicový olej,
- sezamový olej,
- 250 ml sójového mlieka,
- kukuričná strúhanka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame