Ingrediencie
- 200 g červenej šošovice
- paradajkový pretlak (ideálne bez cukru, domáci, alebo z bio obchodu )
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletej rasce (alebo Maha korenia)
- ½ ČL mletej kurkumy
- štipka čili korenia
- čerstvý zázvor 1- 2 cm
- Himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- 1 PL olivového oleja
- Hhrsť petržlenovej vňate
- 1 údený tempeh
- 1 hrnček pšena
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šošovicový krém s tempehom a so pšenom
Postup: Do hrnca dáme lyžicu oleja, nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme rascu, kurkumu, zázvor, chvíľku opražíme a pridáme prepláchnutú šošovicu. Varíme kým nie je šošovica mäkká, cca 15 min. Ku koncu varenia pridáme pretlak, cesnak a dochutíme čiernym korením, čilli a soľou. Šošovicovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom, príp. ešte dolejeme vodu, alebo pretlak v prípade potreby.
Podávame s uvareným pšenom alebo s jazmínovou ryžou a s tempehom, nakrájaným na kocky a opečeným na panvici, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Lucia Švaral | Recept z epizódy: 15. 01. 2017
Ingrediencie
- 200 g červenej šošovice
- paradajkový pretlak (ideálne bez cukru, domáci, alebo z bio obchodu )
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletej rasce (alebo Maha korenia)
- ½ ČL mletej kurkumy
- štipka čili korenia
- čerstvý zázvor 1- 2 cm
- Himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- 1 PL olivového oleja
- Hhrsť petržlenovej vňate
- 1 údený tempeh
- 1 hrnček pšena
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame