Ingrediencie
- 200 g jasmínová ryža
- 250 g údeného tofu
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g červená paprika
- 100 g póru
- 100 g mrkvy
- 3-4 sušené paradajky
- 40 g brusníc
- 50 g pečených mandlí
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- 10 ml sójovej omáčky
- 2-3 bobkové listy
- petržlenová vňať
- rímsky kmín
- mletá škorica
- 1-2 klinčeky
- soľ
- čierne korenie
- mletá údená červená paprika
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryža zo všetkých kútov sveta
V mažiari rozdrvíme a zmiešame rímsky kmín, čierne korenie, mletú údenú papriku a pečené mandle. Brusnice zalejeme vodou. Tofu zabalíme do servítky a zaťažíme, tým ho zbavíme prebytočnej vody. Pripravíme zeleninu: mrkvu a červenú papriku nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a sušené paradajky na väčšie kusy. Tofu pokrájame na malé kocky, opražíme v panvici na olivovom oleji, dochutíme soľou a čiernym korením. Hotové tofu vyberieme a odložíme. Do panvice dáme zeleninu v poradí podľa tvrdosti (najskôr mrkvu, papriku, neskôr pór) a orestujeme tak, aby ostala aldente. Potom pridáme sušené paradajky, brusnice, tofu, klinčeky a trocha sójovej omáčky. Jasmínovú ryžu varíme asi 15 minút v zeleninovom vývare spolu s bobkovými listami. Hotovú a odkvapkanú ryžu pridáme k zeleninovej zmesi a poriadne premiešame. Na záver všetko dochutíme koreniacou zmesou s mandľami a poprášime škoricou. Môžeme podávať dozdobené petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Enrique García | Recept z epizódy: 03. 11. 2019
Ingrediencie
- 200 g jasmínová ryža
- 250 g údeného tofu
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g červená paprika
- 100 g póru
- 100 g mrkvy
- 3-4 sušené paradajky
- 40 g brusníc
- 50 g pečených mandlí
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- 10 ml sójovej omáčky
- 2-3 bobkové listy
- petržlenová vňať
- rímsky kmín
- mletá škorica
- 1-2 klinčeky
- soľ
- čierne korenie
- mletá údená červená paprika
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame