Ryža zo všetkých kútov sveta - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryža zo všetkých kútov sveta

Maspoma

V mažiari rozdrvíme a zmiešame rímsky kmín, čierne korenie, mletú  údenú papriku a pečené mandle. Brusnice zalejeme vodou. Tofu zabalíme do servítky a zaťažíme, tým ho zbavíme prebytočnej vody. Pripravíme zeleninu:  mrkvu a červenú papriku nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a sušené paradajky na väčšie kusy. Tofu pokrájame na malé kocky, opražíme v panvici na olivovom oleji, dochutíme soľou a čiernym korením. Hotové tofu vyberieme a odložíme. Do panvice dáme zeleninu v poradí podľa tvrdosti (najskôr mrkvu, papriku, neskôr pór) a orestujeme tak, aby ostala aldente. Potom pridáme sušené paradajky, brusnice,  tofu, klinčeky a trocha sójovej omáčky.  Jasmínovú ryžu varíme asi 15 minút  v zeleninovom vývare spolu s bobkovými listami. Hotovú a odkvapkanú ryžu pridáme k zeleninovej zmesi a poriadne premiešame. Na záver všetko dochutíme koreniacou zmesou s mandľami a poprášime škoricou. Môžeme podávať dozdobené petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Enrique García | Recept z epizódy: 03. 11. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu