Ingrediencie
- 200 g celozrnnej múky,
- 50 g bielej múky,
- 80 g masla,
- 100 ml vody,
- soľ,
- ½ ČL prášku do pečiva
- na plnku:
- 300 g špenátu,
- medvedí cesnak,
- 3 vajcia,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 cibuľa,
- 250 g kyslej smotany,
- 100 g strúhaného údeného Eidamu,
- 150 g nastrúhanej mozarelly,
- 3 PL olivového oleja,
- soľ,
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Quiche so špenátom
Suroviny na cesto zmiešame a dobre vypracujeme. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme postáť v chladničke cca 1 hodinu. Cesto dáme do formy, popicháme vidličkou a pečieme na 200 stupňoch cca 15 min.
Na oleji orestujeme cesnak a cibuľu, pridáme špenát a medvedí cesnak a krátko podusíme. Necháme vychladnúť. Smotanu vymiešame s vajcami , pridáme strúhaný eidam. Túto zmes primiešame k vychladnutému špenátu. Podľa chuti osolíme a okoreníme, nalejeme na predpečené cesto a pečieme ešte cca 30 min. Potom posypeme strúhanou mozarellou a dopečieme ešte asi 10 min.
Šéfkuchár: Michaela Mlčuchová | Recept z epizódy: 06. 04. 2014
Ingrediencie
- 200 g celozrnnej múky,
- 50 g bielej múky,
- 80 g masla,
- 100 ml vody,
- soľ,
- ½ ČL prášku do pečiva
- na plnku:
- 300 g špenátu,
- medvedí cesnak,
- 3 vajcia,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 cibuľa,
- 250 g kyslej smotany,
- 100 g strúhaného údeného Eidamu,
- 150 g nastrúhanej mozarelly,
- 3 PL olivového oleja,
- soľ,
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame