Pšenica starej mamy s cibuľou, figou a orechmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Pšenica starej mamy s cibuľou, figou a orechmi

Maspoma

Pšenicu varíme asi 40 minút, kým zrná nezačnú pukať (ak chceme mať pšenicu AL DENTE varíme 20 minút). Vo väčšej panvici najprv nasucho asi 2 minúty pražíme pučené orechy, pridáme a zohrejeme olej, do horúceho oleja pridáme cibuľu a opražíme do sklovita, pridáme nadrobno pokrájanú papriku a figy. Posypeme oreganom a korením. Podlejeme portským vínom a pár minút podusíme.

Uvarenú pšenicu zmiešame s opraženou zmesou a podávame na liste červenej kapusty.

Maspoma

Šéfkuchár: Igor Bukovský | Recept z epizódy: 11. 01. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu