Ingrediencie
- 400 g pšenice (môže byť aj špalda),
- panenský olivový olej,
- červená cibuľa,
- 1 a ½ šálky vlašských orechov,
- 1 zelená paprika,
- 1 žltá paprika,
- sušené figy,
- portské víno,
- pár celých surových listov červenej kapusty,
- oregano,
- čierne korenie,
- morská soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pšenica starej mamy s cibuľou, figou a orechmi
Pšenicu varíme asi 40 minút, kým zrná nezačnú pukať (ak chceme mať pšenicu AL DENTE varíme 20 minút). Vo väčšej panvici najprv nasucho asi 2 minúty pražíme pučené orechy, pridáme a zohrejeme olej, do horúceho oleja pridáme cibuľu a opražíme do sklovita, pridáme nadrobno pokrájanú papriku a figy. Posypeme oreganom a korením. Podlejeme portským vínom a pár minút podusíme.
Uvarenú pšenicu zmiešame s opraženou zmesou a podávame na liste červenej kapusty.
Šéfkuchár: Igor Bukovský | Recept z epizódy: 11. 01. 2015
Ingrediencie
- 400 g pšenice (môže byť aj špalda),
- panenský olivový olej,
- červená cibuľa,
- 1 a ½ šálky vlašských orechov,
- 1 zelená paprika,
- 1 žltá paprika,
- sušené figy,
- portské víno,
- pár celých surových listov červenej kapusty,
- oregano,
- čierne korenie,
- morská soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame