Ingrediencie
- na placky:
- 3 šálky hladkej múky a múka na podsypanie
- 1 šálka riedkeho bieleho jogurtu alebo acidofilného mlieka
- 1 vajce
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- ½ KL jedlej sódy
- 1,5 KL oleja
- na náplň:
- 300 g strúhaného syra (údený syr a syr s modrou plesňou)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- zväzok najemno nasekaných byliniek (kôpor)
- cesnak alebo maslo na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pôstne jogurtové placky plnené syrom
Postup: V miske rozšľaháme vajce s jogurtom, soľou, cukrom a olejom. Dve šálky múky a jedlú sódu pridáme do tekutej zmesi a vypracujeme hladké cesto. Do cesta postupne zapracujeme aj zvyšnú múku. Cesto necháme 10 -15 minút odpočívať prikryté utierkou, potom ho rozdelíme na 9 častí a každú rozvaľkáme do tvaru okrúhlej placky. Do stredu každej placky navrstvíme náplň – strúhaný syr ( údený, alebo s modrou plesňou) zmiešaný s pretlačeným cesnakom a bylinkami, zvinieme a opäť opatrne rozvaľkáme do tvaru placky. Opekáme na suchej panvici z oboch strán, kým povrch nie je zlatistý (podobne ako lokše).
Na záver potrieme maslom, do ktorého pridáme pretlačený cesnak. Vynikajúco chutia s kyslou smotanou, jogurtom, alebo maslom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 03. 2017
Ingrediencie
- na placky:
- 3 šálky hladkej múky a múka na podsypanie
- 1 šálka riedkeho bieleho jogurtu alebo acidofilného mlieka
- 1 vajce
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- ½ KL jedlej sódy
- 1,5 KL oleja
- na náplň:
- 300 g strúhaného syra (údený syr a syr s modrou plesňou)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- zväzok najemno nasekaných byliniek (kôpor)
- cesnak alebo maslo na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame