Plnené šampiňóny a obaľovaný kozí syr - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnené šampiňóny a obaľovaný kozí syr

Maspoma

Na pesto zmiešame rozdrvené píniové oriešky s bazalkou, gorgonzolou a pretlačeným cesnakom. Šampiňónové hlávky vydlabeme, krátko opečieme na panvici, aby zmäkli a potom naplníme pripraveným pestom. Naplnené šampiňóny preložíme opäť na panvicu a pogrilujeme, aby sa syr rozpustil. Na malinovú omáčku zmiešame celé maliny so šťavou z pomaranča, pridáme balzamikový ocot, med a zredukujeme na hustejšiu omáčku, ktorú precedíme a podávame s plnenými šampiňónmi.

Rozpustíme maslo, na plech dáme papier na pečenie, na to orechy, ktoré zalejeme maslom, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 10-15 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a rozsekáme nadrobno. V orechoch obalíme kozí syr a nakrájame ho na jednohubky.

Maspoma

Šéfkuchár: Barbora Švidraňová | Recept z epizódy: 07. 06. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu