Ingrediencie
- na šampiňóny:
- 10 šampiňónov,
- 100 g píniových orieškov,
- 150 g gorgonzoly,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 PL medu,
- 150 g malín,
- 1 pomaranč,
- bazalka,
- balzamikový ocot
- na syr:
- 200 g kozieho syra,
- 2 PL masla,
- 100 g vlašských orechov,
- soľ, korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené šampiňóny a obaľovaný kozí syr
Na pesto zmiešame rozdrvené píniové oriešky s bazalkou, gorgonzolou a pretlačeným cesnakom. Šampiňónové hlávky vydlabeme, krátko opečieme na panvici, aby zmäkli a potom naplníme pripraveným pestom. Naplnené šampiňóny preložíme opäť na panvicu a pogrilujeme, aby sa syr rozpustil. Na malinovú omáčku zmiešame celé maliny so šťavou z pomaranča, pridáme balzamikový ocot, med a zredukujeme na hustejšiu omáčku, ktorú precedíme a podávame s plnenými šampiňónmi.
Rozpustíme maslo, na plech dáme papier na pečenie, na to orechy, ktoré zalejeme maslom, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 10-15 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a rozsekáme nadrobno. V orechoch obalíme kozí syr a nakrájame ho na jednohubky.
Šéfkuchár: Barbora Švidraňová | Recept z epizódy: 07. 06. 2015
Ingrediencie
- na šampiňóny:
- 10 šampiňónov,
- 100 g píniových orieškov,
- 150 g gorgonzoly,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 PL medu,
- 150 g malín,
- 1 pomaranč,
- bazalka,
- balzamikový ocot
- na syr:
- 200 g kozieho syra,
- 2 PL masla,
- 100 g vlašských orechov,
- soľ, korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame