Ingrediencie
- 4 väčšie jablká,
- 4 plátky toastového chleba,
- 400 g mletého mäsa (200g kuracie + 200 g bravčová krkovička),
- 100 g Eidamu,
- 1 cibuľa,
- 100 ml sladkej smotany,
- 50 g masla,
- 3 vajcia,
- 1 KL mletej červenej papriky,
- tymian,
- 5 PL oleja,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené jablká
Z jabĺk odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme tak, aby steny zostali cca 1 cm hrubé. K mletému mäsu pridáme nakrájaný toastový chlieb, smotanu a zmes zmixujeme. Pridáme vajíčka , troška červenej papriky, čerstvý tymian , nastrúhaný syr , dosolíme a zmiešame. Plech vymažeme olejom a uložíme naň jablká naplnené mäsovou zmesou, prikryjeme odrezanou časťou jablka a pečieme na 180 stupňoch asi 10 min. Potom dáme na ne maslo a dopečieme ešte cca 30 min.
Cibuľu nakrájame a restujeme na oleji . Pridáme vydlabané zvyšky jabĺk a dusíme, zalejeme sladkou smotanou a krátko povaríme. Hotovú omáčku zmixujeme a podávame ako prílohu k plneným jablkám.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 07. 12. 2014
Ingrediencie
- 4 väčšie jablká,
- 4 plátky toastového chleba,
- 400 g mletého mäsa (200g kuracie + 200 g bravčová krkovička),
- 100 g Eidamu,
- 1 cibuľa,
- 100 ml sladkej smotany,
- 50 g masla,
- 3 vajcia,
- 1 KL mletej červenej papriky,
- tymian,
- 5 PL oleja,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame