Plnené jablká - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnené jablká

Maspoma

Z jabĺk odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme tak, aby steny zostali cca 1 cm hrubé. K mletému mäsu pridáme nakrájaný toastový chlieb, smotanu a zmes zmixujeme. Pridáme vajíčka , troška červenej papriky, čerstvý tymian , nastrúhaný syr , dosolíme a zmiešame. Plech vymažeme olejom a uložíme naň jablká naplnené mäsovou zmesou, prikryjeme odrezanou časťou jablka a pečieme na 180 stupňoch asi 10 min. Potom dáme na ne maslo a dopečieme ešte cca 30 min.
Cibuľu nakrájame a restujeme na oleji . Pridáme vydlabané zvyšky jabĺk a dusíme, zalejeme sladkou smotanou a krátko povaríme. Hotovú omáčku zmixujeme a podávame ako prílohu k plneným  jablkám.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 07. 12. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu