Pečená cvikla s Ricolettou a omáčkou z Avinu - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečená cvikla s Ricolettou a omáčkou z Avinu

Maspoma

Uvarenú cviklu ošúpeme a vydlabeme stred. Vnútro osolíme a okoreníme. Na plnku zmiešame 50 g syru Avin ,120 g Ricoletty , 40 g taveného syra , pridáme 2 vajcia, pažítku, citrónovú kôru a okoreníme. Touto zmesou naplníme cviklu, vrch pokvapkáme olivovým olejom a položíme naň vetvičku tymianu. Pečieme asi 45 min na 165 stupňoch. Z vydlabaných kúskov cvikly spravíme šalát – zmiešame cviklu so smotanovým chrenom, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

Omáčka: Nakrájame cibuľu najemno a podusíme ju na masle. K tomu pridáme 50 g nastrúhaného Avinu a zalejeme sladkou smotanou. Krátko povaríme a zmixujeme.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 02. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu