Ingrediencie
- 2 uvarené väčšie cvikly,
- 120 g Ricoletty,
- 100 g Avinu,
- citrónová kôra,
- 40 g taveného syra v črievku,
- pažítka,
- tymian,
- 2 vajcia,
- 200 ml sladkej smotany,
- 2 PL smotanového chrenu,
- 1 menšia cibuľa,
- 1 PL masla,
- 2 PL olivového leja,
- soľ,
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečená cvikla s Ricolettou a omáčkou z Avinu
Uvarenú cviklu ošúpeme a vydlabeme stred. Vnútro osolíme a okoreníme. Na plnku zmiešame 50 g syru Avin ,120 g Ricoletty , 40 g taveného syra , pridáme 2 vajcia, pažítku, citrónovú kôru a okoreníme. Touto zmesou naplníme cviklu, vrch pokvapkáme olivovým olejom a položíme naň vetvičku tymianu. Pečieme asi 45 min na 165 stupňoch. Z vydlabaných kúskov cvikly spravíme šalát – zmiešame cviklu so smotanovým chrenom, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Omáčka: Nakrájame cibuľu najemno a podusíme ju na masle. K tomu pridáme 50 g nastrúhaného Avinu a zalejeme sladkou smotanou. Krátko povaríme a zmixujeme.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 02. 2014
Ingrediencie
- 2 uvarené väčšie cvikly,
- 120 g Ricoletty,
- 100 g Avinu,
- citrónová kôra,
- 40 g taveného syra v črievku,
- pažítka,
- tymian,
- 2 vajcia,
- 200 ml sladkej smotany,
- 2 PL smotanového chrenu,
- 1 menšia cibuľa,
- 1 PL masla,
- 2 PL olivového leja,
- soľ,
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame