Ingrediencie
- 1 stredne veľký karfiol
- 3-4 PL olivového oleja
- 1 šálka strúhanky
- ½ ČL cesnakového prášku
- ½ ČL soli
- 1/3 šálky strúhaného parmezánu
- medvedí cesnak
- na dresing:
- 1 smotanový jogurt
- kôpor
- 2-3 uvarené cvikly
- 3-4 kyslé uhorky
- balkánsky syr
- olivový olej
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Parmezánový karfiol
Surový karfiol rozdelíme na malé ružičky, nasypeme do vrecka, pridáme medvedí cesnak, cesnakový prášok , soľ a olej. Vrecko uzavrieme a potrasieme tak , aby sa všetko vo vnútri dobre premiešalo. Ďalej pridáme strúhanku a nakoniec parmezán. Nezabudnime po každej ingrediencii znova dobre premiešať. Vsypeme do pekáča alebo na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 20 – 25 minút. Počas pečenia môžeme opäť troška premiešať. Na dresing zmiešame balkánsky syr, uvarenú cviklu, kyslé uhorky (všetko nakrájané na kocky) a pridáme nasekaný kôpor. Dochutíme jogurtom, čiernym korením a troškou olivového oleja.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 14. 01. 2018
Ingrediencie
- 1 stredne veľký karfiol
- 3-4 PL olivového oleja
- 1 šálka strúhanky
- ½ ČL cesnakového prášku
- ½ ČL soli
- 1/3 šálky strúhaného parmezánu
- medvedí cesnak
- na dresing:
- 1 smotanový jogurt
- kôpor
- 2-3 uvarené cvikly
- 3-4 kyslé uhorky
- balkánsky syr
- olivový olej
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame