Ingrediencie
- ½ kg zemiakov,
- 500 ml sladkej smotany,
- 200 g hladkej múky,
- hrsť lístkov šťavelu,
- soľ,
- 200 ml mlieka,
- 3 vajcia
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kyseľ
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť. Keď sú skoro hotové, pridáme šťavel a povaríme. Potom pridáme smotanu a ešte necháme prevrieť. Z mlieka a múky urobíme zátrepku, ktorú nalejeme k omáčke a varíme, pokiaľ nezhustne. Dochutíme soľou. Podávame s varenými vajíčkami.
Šéfkuchár: Elena Kapustová | Recept z epizódy: 04. 03. 2012
Ingrediencie
- ½ kg zemiakov,
- 500 ml sladkej smotany,
- 200 g hladkej múky,
- hrsť lístkov šťavelu,
- soľ,
- 200 ml mlieka,
- 3 vajcia
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame