Ingrediencie
- 1 karfiol
- 2 vajcia
- ¼ hrnčeka mandľovej múky
- ½ hrnčeka strúhaného parmezánu + strúhaný parmezán na posypanie
- 1 ČL prášku do pečiva
- sušený cesnak
- morská soľ
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo na vymastenie formy
- ajvar
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Karfiolové tyčinky
Karfiol rozdelíme na hlavičky a rozmixujeme. Pridáme vajcia, parmezán, mandľovú múku, prášok do pečiva a sušený cesnak. Zmes rozotrieme do maslom vymastenej formy na približne 2 cm hrúbku. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 20 minút. V miske zmiešame pretlačený cesnak, olivový olej a soľ. Zmesou potrieme upečený koláč, posypeme strúhaným parmezánom a znova dáme zapiecť na 3-4 minúty. Upečený koláč vyberieme, nakrájame na hrubšie tyčinky a podávame s ajvarom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 01. 2019
Ingrediencie
- 1 karfiol
- 2 vajcia
- ¼ hrnčeka mandľovej múky
- ½ hrnčeka strúhaného parmezánu + strúhaný parmezán na posypanie
- 1 ČL prášku do pečiva
- sušený cesnak
- morská soľ
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo na vymastenie formy
- ajvar
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame