Ingrediencie
- 1 karfiol
- 1 cibuľa
- 3 vajcia
- muškátový orech
- 4 PL masla
- 4 PL hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 100 g strúhaného eidamu
- soľ
- Panko strúhanka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Karfiol po poľsky
Karfiol uvaríme v osolenej vode. V hrnci rozpustíme 2 PL masla, pridáme nakrájanú cibuľku a do sklovita usmažíme. Pridáme hladkú múku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme bešamelovú omáčku. Na vymastený pekáčik rozložíme ružičky karfiolu, zalejeme bešamelom, posypeme strúhaným muškátovým orechom a strúhaným syrom. Pečieme asi 5 minút pri 180 stupňoch. Medzitým si na zvyšnom masle usmažíme strúhanku. Zapečený karfiol posypeme strúhankou a nadrobno nasekanými vajcami uvarenými natvrdo.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 10. 2015
Ingrediencie
- 1 karfiol
- 1 cibuľa
- 3 vajcia
- muškátový orech
- 4 PL masla
- 4 PL hladkej múky
- 500 ml mlieka
- 100 g strúhaného eidamu
- soľ
- Panko strúhanka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame