Ingrediencie
- 300 g ryže na rizoto
- 3-4 šalotky
- olivový olej
- 100 g masla
- 1 PL smotany
- 20 g hľuzovky
- 1 ČL hľuzovkového oleja
- 2 PL strúhaného parmezánu
- 1000 ml hydinového vývaru
- 5-6 šampiňónov
- 100 ml bieleho vína
- hľuzovková soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hľuzovkové rizoto
V hrnci rozpálime olivový olej , opražíme na ňom šalotku, pridáme ryžu, ktorú tiež osmažíme a nakoniec nakrájané šampiňóny. Všetko zalejme vývarom, dochutíme hľuzovkovou soľou a miešame, kým sa ryža neuvarí. Vývarom priebežne rizoto podlievame. Na záver prilejeme víno, pridáme maslo, nastrúhaný parmezán, smotanu, hľuzovkový olej a všetko dochutíme čiernym korením. Dobre premiešame. Rizoto naložíme na tanier a na vrch nastrúhame hľuzovkové hobliny a štipku parmezánu.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 03. 06. 2018
Ingrediencie
- 300 g ryže na rizoto
- 3-4 šalotky
- olivový olej
- 100 g masla
- 1 PL smotany
- 20 g hľuzovky
- 1 ČL hľuzovkového oleja
- 2 PL strúhaného parmezánu
- 1000 ml hydinového vývaru
- 5-6 šampiňónov
- 100 ml bieleho vína
- hľuzovková soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame