Ingrediencie
- na zemiaky:
- 8 veľkých uvarených zemiakov
- olivový olej
- 400 g mletého morčacieho mäsa
- 2 červené cibule
- ½ pohára nakladaných hríbov
- 2-3 uvarené vajíčka
- 200 ml smotany na varenie
- 2 vajcia
- 200 g tvrdého syra
- 1 mrkva
- kurkuma
- kurkuma
- čierne korenie
- rasca celá aj mletá
- mletá červená paprika
- koreniaca zmes – minútky na mäso
- bylinky (zelerová vňať, ligurček, petržlenová vňať)
- na šalát:
- 1 čierna reďkovka
- na zálievku:
- 1 ČL tekvicového oleja
- 1 ČL citrónovej šťavy
- ½ ČL dijonskej horčice
- 1 ČL medu
- soľ
- bylinky (petržlenová, zelerová vňať)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Francúzske zemiaky a šalát z čiernej reďkovky
Rúru predhrejeme na 160°C. Zemiaky uvaríme, ošúpeme, nakrájame a asi jednu tretinu poukladáme na dno maslom vymastenej zapekacej misy. Na panvici rozpálime olivový olej, zľahka na ňom opražíme celú rascu a nakrájanú cibuľu. Pridáme mäsko, poriadne premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením, mletou rascou, mletou červenou paprikou, kurkumou, koreniacou zmesou „minútky na mäso“ a bylinkami. Odstavíme a navrstvíme na zemiaky. Mäsko prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakov, pokladáme na kolieska nakrájané uvarené vajíčka a nakladané hríby. Navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov, dochutíme soľou, červenou paprikou a kurkumou. Habarkou rozmiešame smotanu, vajcia, bylinky a zmes vylejeme rovnomerne na zemiaky. Zapekáme asi 30 minút pri teplote 180°C. Vyberieme, posypeme nastrúhaným syrom, prípadne nastrúhanou mrkvou. Znova dáme zapiecť asi na 10-15 minút.
Čiernu reďkovku ošúpeme a nahrubo postrúhame. Ingrediencie na zálievku zmiešame, pridáme k reďkovke a podávame.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 03. 11. 2019
Ingrediencie
- na zemiaky:
- 8 veľkých uvarených zemiakov
- olivový olej
- 400 g mletého morčacieho mäsa
- 2 červené cibule
- ½ pohára nakladaných hríbov
- 2-3 uvarené vajíčka
- 200 ml smotany na varenie
- 2 vajcia
- 200 g tvrdého syra
- 1 mrkva
- kurkuma
- kurkuma
- čierne korenie
- rasca celá aj mletá
- mletá červená paprika
- koreniaca zmes – minútky na mäso
- bylinky (zelerová vňať, ligurček, petržlenová vňať)
- na šalát:
- 1 čierna reďkovka
- na zálievku:
- 1 ČL tekvicového oleja
- 1 ČL citrónovej šťavy
- ½ ČL dijonskej horčice
- 1 ČL medu
- soľ
- bylinky (petržlenová, zelerová vňať)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame