Ingrediencie
- 10 fíg
- 2-3 bataty
- 100 ml kyslej smotany
- 200 g kozieho syra
- soľ
- čierne korenie
- kurkuma
- petržlenová vňať
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Figy plnené kozím syrom
Bataty nakrájame na pásiky a vložíme do pekáča vymasteného olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a ešte dobre pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia do zlatista.
Z fíg odstránime stopky a narežeme ich do kríža. V miske zmiešame kozí syr so smotanou, dochutíme soľou, korením, kurkumou a dobre prešľaháme. Zmesou naplníme figy a ukladáme na predpečené bataty. Na záver dozdobíme petržlenovou vňaťou. Zapekáme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 5-8 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 07. 10. 2018
Ingrediencie
- 10 fíg
- 2-3 bataty
- 100 ml kyslej smotany
- 200 g kozieho syra
- soľ
- čierne korenie
- kurkuma
- petržlenová vňať
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame