Ingrediencie
- 2 cukiny,
- špaldová celozrnná múka,
- pšeno,
- 4 vajcia,
- Dobrota,
- mletá rasca,
- 4 strúčiky cesnaku,
- mleté biele korenie,
- soľ,
- majoránka,
- olivový olej,
- 300 g čerstvého špenátu,
- 2 PL bylinkového masla,
- na dip:
- biely jogurt,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 KL horčice,
- biele korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cukinové placky
Cukety ošúpeme a nastrúhame, do jednej štvrtiny pridáme cez noc namočené pšeno, do zvyšku špaldovú múku tak, aby vzniklo hustejšie cesto. Do väčšej masy pridáme 3 vajcia, do menšej 1 vajce a obe dochutíme cesnakom a koreninami. Poriadne vymiešame a na olivovom oleji pečieme malé placky. Umytý špenát podusíme na bylinkovom masle a dochutíme pretlačeným cesnakom. Placky podávame s duseným špenátom a dipom z jogurtu, cesnaku, horčice a korenia.
Šéfkuchár: Rebeka Ožvoldova | Recept z epizódy: 03. 03. 2013
Ingrediencie
- 2 cukiny,
- špaldová celozrnná múka,
- pšeno,
- 4 vajcia,
- Dobrota,
- mletá rasca,
- 4 strúčiky cesnaku,
- mleté biele korenie,
- soľ,
- majoránka,
- olivový olej,
- 300 g čerstvého špenátu,
- 2 PL bylinkového masla,
- na dip:
- biely jogurt,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 KL horčice,
- biele korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame