„CUKI“múza - Tajomstvo mojej kuchyne

„CUKI“múza

Maspoma

Cukety umyjeme, osušíme, aj so šupkou nahrubo nastrúhame, osolíme, premiešame a
necháme 10 minút postáť. Nastrúhame zemiaky a pridáme k cukete. Prebytočnú tekutinu vytlačíme a vylejeme. K nastrúhanej zmesi pridáme žĺtky, nasekané jadrá orechov, 70 g rozdrobeného balkánskeho syra, jemne nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, čerstvú mätu, prelisovaný cesnak, čierne korenie a špaldovú múku podľa potreby. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z 2 bielkov.

Teflónovú panvicu vymastíme olejom a po lyžiciach na ňu dávkujeme malé kopčeky cesta, ktoré
z oboch strán pomaly opražíme dozlatista. Upečené placky posypeme zvyšným rozdrobeným
syrom, pokrájanými paradajkami a kolieskami jarnej cibuľky.

Maspoma

Šéfkuchár: Darina Mikolášová | Recept z epizódy: 15. 06. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu