Ingrediencie
- 2-3 cukety,
- 2 zemiaky,
- 2 vajcia,
- 50 g nasekaných vlašských orechov,
- 200 g balkánskeho syru,
- 1 jarná cibuľka,
- hrsť čerstvej mäty,
- cesnak,
- čierne korenie,
- špaldová múka,
- paradajky a cibuľka na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
„CUKI“múza
Cukety umyjeme, osušíme, aj so šupkou nahrubo nastrúhame, osolíme, premiešame a
necháme 10 minút postáť. Nastrúhame zemiaky a pridáme k cukete. Prebytočnú tekutinu vytlačíme a vylejeme. K nastrúhanej zmesi pridáme žĺtky, nasekané jadrá orechov, 70 g rozdrobeného balkánskeho syra, jemne nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, čerstvú mätu, prelisovaný cesnak, čierne korenie a špaldovú múku podľa potreby. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný sneh z 2 bielkov.
Teflónovú panvicu vymastíme olejom a po lyžiciach na ňu dávkujeme malé kopčeky cesta, ktoré
z oboch strán pomaly opražíme dozlatista. Upečené placky posypeme zvyšným rozdrobeným
syrom, pokrájanými paradajkami a kolieskami jarnej cibuľky.
Šéfkuchár: Darina Mikolášová | Recept z epizódy: 15. 06. 2014
Ingrediencie
- 2-3 cukety,
- 2 zemiaky,
- 2 vajcia,
- 50 g nasekaných vlašských orechov,
- 200 g balkánskeho syru,
- 1 jarná cibuľka,
- hrsť čerstvej mäty,
- cesnak,
- čierne korenie,
- špaldová múka,
- paradajky a cibuľka na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame