Cuketovo-baklažánové lasagne - Tajomstvo mojej kuchyne

Cuketovo-baklažánové lasagne

Maspoma

Baklažán pozdĺžne natenko nakrájame, obalíme v trojobale a vysmažíme na Cere. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cuketu, na záver paradajky a podusíme. Dochutíme soľou, cesnakom, chilli a provensálskymi bylinkami, môžeme primiešať aj zvyšné vajcia. Na bešamel rozpustíme 100 g masla, pridáme 60 g múky, opražíme, zalejeme mliekom, osolíme a prevaríme. Do vymastenej formy uložíme plátky vysmážaného baklažánu, na to vylejeme časť bešamelu a časť zeleninového ragú, posypeme strúhaným syrom – tento postup opakujeme 3 krát. Pečieme 30-40 minút pri 180 stupňoch.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 03. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu