Ingrediencie
- 2 baklažány,
- 2 cukety,
- 4 paradajky,
- 1 cibuľa,
- 100 g masla,
- 160 g hladkej múky,
- 300 ml mlieka,
- 500 g strúhanky,
- 4 vajcia,
- 200 g strúhaného eidamu,
- provensálske korenie,
- granulovaný cesnak,
- soľ,
- mleté chilli korenie,
- Cera (na vyprážanie),
- 2 PL oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cuketovo-baklažánové lasagne
Baklažán pozdĺžne natenko nakrájame, obalíme v trojobale a vysmažíme na Cere. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cuketu, na záver paradajky a podusíme. Dochutíme soľou, cesnakom, chilli a provensálskymi bylinkami, môžeme primiešať aj zvyšné vajcia. Na bešamel rozpustíme 100 g masla, pridáme 60 g múky, opražíme, zalejeme mliekom, osolíme a prevaríme. Do vymastenej formy uložíme plátky vysmážaného baklažánu, na to vylejeme časť bešamelu a časť zeleninového ragú, posypeme strúhaným syrom – tento postup opakujeme 3 krát. Pečieme 30-40 minút pri 180 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 03. 2014
Ingrediencie
- 2 baklažány,
- 2 cukety,
- 4 paradajky,
- 1 cibuľa,
- 100 g masla,
- 160 g hladkej múky,
- 300 ml mlieka,
- 500 g strúhanky,
- 4 vajcia,
- 200 g strúhaného eidamu,
- provensálske korenie,
- granulovaný cesnak,
- soľ,
- mleté chilli korenie,
- Cera (na vyprážanie),
- 2 PL oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame