Cícerový dal - Tajomstvo mojej kuchyne

Cícerový dal

Maspoma

Cícer cez noc namočíme, potom vodu zlejeme a varíme v čistej vode približne dve hodiny s pridaním pár semienok čiernej rasce. Na veľkej panvici roztopíme polovicu masla ghee, pridáme kurkumu, horčicové semienko, rímsku rascu, chilli,  Amchur,  zohrejeme na nízkej teplote a pridáme cibuľu nakrájanú na kocky. Krátko orestujeme. Do cibule orestovanej do sklovita pridáme zázvor a cesnak. Restujeme ďalšiu minútu a pridáme prepláchnutú šošovicu. Podlejeme vodou a varíme, až kým sa voda neodparí. Keď je šošovica mierne uvarená prilejeme kokosové mlieko, pridáme cícer, citrónovú trávu, kari listy, čierny kardamón a polovicu koriandrovej vňate. Varíme na miernom plameni, cca 20 minút. Môžeme ešte doriediť kokosovým mliekom. Päť minút pred dovarením posypeme čiernou rascou.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Medzi tým si v druhej panvici orestujeme okru a paradajky nakrájané na štvrtiny. Na dno panvice dáme ghee, korenie punjabi masala, pridáme okru a zvýšime teplotu. Po dvoch minútach do druhej polovice panvice pridáme paradajky. Korenie nám obalí okru aj paradajky. Po desiatich minútach vypneme, posolíme, dochutíme čiernou rascou a senovkou gréckou. Okru s paradajkami vsypeme do uvareného cíceru. Vyberieme citrónovú trávu,  premiešame a dozdobíme čerstvým koriandrom. Podávame s čapátí plackami alebo ryžou.

Maspoma

Šéfkuchár: Silvia Horecká | Recept z epizódy: 14. 01. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu