Ingrediencie
- 110 g červenej cibule
- 40 g čerstvého očisteného zázvoru
- 100 g červenej šošovice (prepláchnutej)
- 400 g uvareného cíceru do mäkka
- 140 g cherry paradajok
- 300 ml vody
- 200 g mrazenej alebo čerstvej okry
- 800 g kokosového mlieka
- 1 PL koreniacej zmesi punjabi masala
- 2 hrste čerstvej koriandrovej vňate
- 8 – 10 lístkov sušených kari lístkov
- 2 ks čerstvej citrónovej trávy
- 6 strúčikov cesnaku
- 70 g masla ghee
- 1 KL podrvenej rímskej rasce
- 1 KL mletej kurkumy
- ½ KL drvených horčicových semienok
- ½ KL senovky gréckej
- ½ KL čiernej rasce
- 3 ks chilli papričiek
- soľ
- ½ KL Amchur (nezrelé strúhané mango)
- 3-4 ks čierneho kardamonu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cícerový dal
Cícer cez noc namočíme, potom vodu zlejeme a varíme v čistej vode približne dve hodiny s pridaním pár semienok čiernej rasce. Na veľkej panvici roztopíme polovicu masla ghee, pridáme kurkumu, horčicové semienko, rímsku rascu, chilli, Amchur, zohrejeme na nízkej teplote a pridáme cibuľu nakrájanú na kocky. Krátko orestujeme. Do cibule orestovanej do sklovita pridáme zázvor a cesnak. Restujeme ďalšiu minútu a pridáme prepláchnutú šošovicu. Podlejeme vodou a varíme, až kým sa voda neodparí. Keď je šošovica mierne uvarená prilejeme kokosové mlieko, pridáme cícer, citrónovú trávu, kari listy, čierny kardamón a polovicu koriandrovej vňate. Varíme na miernom plameni, cca 20 minút. Môžeme ešte doriediť kokosovým mliekom. Päť minút pred dovarením posypeme čiernou rascou.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Medzi tým si v druhej panvici orestujeme okru a paradajky nakrájané na štvrtiny. Na dno panvice dáme ghee, korenie punjabi masala, pridáme okru a zvýšime teplotu. Po dvoch minútach do druhej polovice panvice pridáme paradajky. Korenie nám obalí okru aj paradajky. Po desiatich minútach vypneme, posolíme, dochutíme čiernou rascou a senovkou gréckou. Okru s paradajkami vsypeme do uvareného cíceru. Vyberieme citrónovú trávu, premiešame a dozdobíme čerstvým koriandrom. Podávame s čapátí plackami alebo ryžou.
Šéfkuchár: Silvia Horecká | Recept z epizódy: 14. 01. 2018
Ingrediencie
- 110 g červenej cibule
- 40 g čerstvého očisteného zázvoru
- 100 g červenej šošovice (prepláchnutej)
- 400 g uvareného cíceru do mäkka
- 140 g cherry paradajok
- 300 ml vody
- 200 g mrazenej alebo čerstvej okry
- 800 g kokosového mlieka
- 1 PL koreniacej zmesi punjabi masala
- 2 hrste čerstvej koriandrovej vňate
- 8 – 10 lístkov sušených kari lístkov
- 2 ks čerstvej citrónovej trávy
- 6 strúčikov cesnaku
- 70 g masla ghee
- 1 KL podrvenej rímskej rasce
- 1 KL mletej kurkumy
- ½ KL drvených horčicových semienok
- ½ KL senovky gréckej
- ½ KL čiernej rasce
- 3 ks chilli papričiek
- soľ
- ½ KL Amchur (nezrelé strúhané mango)
- 3-4 ks čierneho kardamonu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame