Ingrediencie
- 10 g sušeného droždia
- 1 KL soli
- 1 PL medu
- 420 g tmavej pšeničnej chlebovej múky
- olej na vymazanie plechu
- 300 ml vlažnej vody
- rasca
- sezam na posypanie
- na pesto:
- hrsť bazalky
- 20 ks mandlí
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g Avinu
- 10 ml olivového oleja
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Chlieb na špajli
Špajle namočíme do vody približne na dve hodiny. Do misy dáme vlažnú vodu, pridáme droždie, soľ, med a zmiešame. Postupne pridávame múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 50 minút, tak aby sa zdvojnásobilo. Potom cesto vyvaľkáme, narežeme asi 1, 5 cm valčeky, omotáme ich okolo špajle a posypeme rascou a sezamom. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 20 minút. Podávame s pestom, ktoré sme urobili tak, že sme všetky suroviny zmixovali.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 31. 12. 2015
Ingrediencie
- 10 g sušeného droždia
- 1 KL soli
- 1 PL medu
- 420 g tmavej pšeničnej chlebovej múky
- olej na vymazanie plechu
- 300 ml vlažnej vody
- rasca
- sezam na posypanie
- na pesto:
- hrsť bazalky
- 20 ks mandlí
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 g Avinu
- 10 ml olivového oleja
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame