Ingrediencie
- 1 hrnček pšena
- 2 hrnčeky vývaru
- olivový olej
- 4 jarné cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 cm ďumbiera
- soľ
- čierne korenie
- 100-150 g strúhaného parmezánu
- 1 zväzok zeleného petržlenu
- 1 zväzok bazalky
- 1 konzerva uvareného cíceru
- 400 g cvikly
- 5 červených cibúľ
- 1 malá tekvica Hokkaido
- 125 g bryndze
- rukola
- citrón
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bylinkové pšeno s cícerom a jesennou zeleninou
Pšeno trikrát prepláchneme v horúcej vode. Potom zalejeme vývarom, mierne osolíme a dáme pomaly variť (ako ryžu). Pod pokrievkou varíme 15 minút, potom necháme prikryté ešte 5 minút postáť. Ošúpanú cviklu pokrájame na kúsky, červenú cibuľu na štvrtinky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, poprášime čiernym korením. Zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry. Pečieme pri 200 stupňoch Celzia asi 20 minút.
Tekvicu Hokkaido so šupkou nakrájame na 2 cm hrubé mesiačiky, pokvapkáme olejom, posolíme a dáme piecť k cvikle. Pečieme 15 minút.
Rukolu pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľku, ďumbier, po chvíli pridáme nakrájaný cesnak, nasypeme uvarené pšeno a zmiešame s nastrúhaným syrom, cícerom, posekanou bazalkou a petržlenom. Podľa chuti dosolíme a dochutíme čiernym korením.
Šéfkuchár: Jana Šebová | Recept z epizódy: 06. 09. 2015
Ingrediencie
- 1 hrnček pšena
- 2 hrnčeky vývaru
- olivový olej
- 4 jarné cibuľky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 cm ďumbiera
- soľ
- čierne korenie
- 100-150 g strúhaného parmezánu
- 1 zväzok zeleného petržlenu
- 1 zväzok bazalky
- 1 konzerva uvareného cíceru
- 400 g cvikly
- 5 červených cibúľ
- 1 malá tekvica Hokkaido
- 125 g bryndze
- rukola
- citrón
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame