Ingrediencie
- 5 nových zemiakov,
- 150 g sušených paradajok,
- 1 hlavička cesnaku,
- olivový olej,
- šafran,
- 300 ml bieleho vina,
- 100 g pínií,
- 200 g panchetty,
- 2 PL masla,
- 4 červené papriky,
- 10 g chilli,
- 10 g sójového lecitínu,
- soľ,
- korenie,
- 200 g múky Farina,
- 200 g žĺtkov,
- čerstvé bylinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bylinkové pizzoccheri so šafránovým zemiakom a chilli penou
Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do vody spolu so šafranom, vínom a soľou. Z múky a žĺtok vypracujeme hladké cesto, do ktorého dáme olivový olej podľa potreby a pridáme čerstvé bylinky. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na hrubšie rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Nakrájame panchettu a spolu s nakrájanými paradajkami ju podusíme na oleji. Pridáme pínie, uvarené cestoviny a na záver maslo. Nakrájanú papriku s chilli podusíme na olivovom oleji, pridáme cesnak , soľ a korenie a podusíme. Zahustíme sójovým lecitínom a zmixujeme. Nakoniec ešte omáčku precedíme.
Na dno taniera servírujeme uvarený zemiak so šafránom , naň položíme cestoviny a podávame s paprikovou omáčkou.
Šéfkuchár: Daniel Hrivňák | Recept z epizódy: 08. 09. 2013
Ingrediencie
- 5 nových zemiakov,
- 150 g sušených paradajok,
- 1 hlavička cesnaku,
- olivový olej,
- šafran,
- 300 ml bieleho vina,
- 100 g pínií,
- 200 g panchetty,
- 2 PL masla,
- 4 červené papriky,
- 10 g chilli,
- 10 g sójového lecitínu,
- soľ,
- korenie,
- 200 g múky Farina,
- 200 g žĺtkov,
- čerstvé bylinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame