Bylinkové pizzoccheri so šafránovým zemiakom a chilli penou - Tajomstvo mojej kuchyne

Bylinkové pizzoccheri so šafránovým zemiakom a chilli penou

Maspoma

Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do vody spolu so šafranom, vínom a soľou. Z múky a žĺtok vypracujeme hladké cesto, do ktorého dáme olivový olej podľa potreby a pridáme čerstvé bylinky. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na hrubšie rezance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Nakrájame panchettu a spolu s nakrájanými paradajkami ju podusíme na oleji. Pridáme pínie, uvarené cestoviny a na záver maslo. Nakrájanú papriku s chilli podusíme na olivovom oleji, pridáme cesnak , soľ a korenie a podusíme. Zahustíme sójovým lecitínom a zmixujeme. Nakoniec ešte omáčku precedíme.

Na dno taniera servírujeme uvarený zemiak so šafránom , naň položíme cestoviny a podávame s paprikovou omáčkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Daniel Hrivňák | Recept z epizódy: 08. 09. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu