Ingrediencie
- 250 g hladkej múky,
- 5 žĺtok,
- 150g špenátového pretlaku,
- štipka soli,
- 2 KL olivového oleja,
- 300 g bryndze,
- 3 PL masla,
- pažítka,
- na omáčku:
- 2 PL masla,
- 1 menšia cibuľa,
- 100 g smrčkov,
- 200 ml sladkej smotany,
- 2 plátky toastového chleba,
- soľ,
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bryndzové ravioly so smrčkovou omáčkou
Z múky, žĺtkov, oleja a špenátu vypracujeme cesto. Necháme asi ½ hodinu odpočívať v chlade zabalené vo fólii. Bryndzu zmiešame s nakrájanou pažítkou. Cesto vyvaľkáme natenko, plníme bryndzovou plnkou a vytvárame malé ravioli. Kraje potrieme bielkom a zlepíme. Ravioli varíme v horúcej vode cca 4-5 min. Hotové vyberieme a omastíme maslom.
Na masle opražíme cibuľku, do nej pridáme smrčky a sladkú smotanu. Na zahustenie pridáme toastový chlieb bez kôrky a povaríme. Hotovú omáčku zmixujeme a dochutíme soľou a korením.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 10. 06. 2012
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky,
- 5 žĺtok,
- 150g špenátového pretlaku,
- štipka soli,
- 2 KL olivového oleja,
- 300 g bryndze,
- 3 PL masla,
- pažítka,
- na omáčku:
- 2 PL masla,
- 1 menšia cibuľa,
- 100 g smrčkov,
- 200 ml sladkej smotany,
- 2 plátky toastového chleba,
- soľ,
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame