Ingrediencie
- 200 g bryndze
- 200 ml sladkej smotany
- 6 ks plátkovej želatíny Dr. Oetker
- 2-3 Hrušky
- 150 g kryštálového cukru
- klinčeky
- badián
- celá škorica
- 300 ml portské víno
- 100 ml balzamikového octu
- voda
- na kurkumové čipsy:
- 140 ml vody
- 60 g oleja
- 20 g hladkej múky
- soľ
- kurkuma
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bryndzová terina s hruškou a kurkumovým čipsom.
Postup: Hrušky ošúpeme. Do vína pridáme cukor, asi 5 klinčekov, badián , celú škoricu , balzamikový ocot a doplníme vodou, aby sme mali asi 1 l tekutiny a v tomto sirupe povaríme hrušky asi 7-8 minút, potom hrušky vyberieme a usušíme.
4 vrecká plátkovej želatíny necháme napučať vo víne z hrušiek , ktoré doplníme vodou podľa návodu. Rozpustenú želatínu vylejeme na plech , tak aby mala hrúbku asi 1,5-2 mm a necháme stuhnúť.
Do formy na srnčí chrbát dáme fóliu a na ňu rozprestrieme stuhnutú želatínu.
Bryndzu vyšľaháme so sladkou smotanou a pridáme k nej 2 vrecká plátkovej želatíny, ktorú sme rozpustili vo vode podľa návodu.
Polovicu bryndzovej zmesi nanesieme na želatínu, na to dáme povarené hrušky a nanesieme 2 polovicu bryndze. Zakryjeme želatínou a necháme stuhnúť.
So surovín urobíme hladké cesto ,ktoré upečieme na suchej teflónovej panvici. Nalámeme a zdobíme ním terinu.
Šéfkuchár: Peter Marton | Recept z epizódy: 30. 04. 2017
Ingrediencie
- 200 g bryndze
- 200 ml sladkej smotany
- 6 ks plátkovej želatíny Dr. Oetker
- 2-3 Hrušky
- 150 g kryštálového cukru
- klinčeky
- badián
- celá škorica
- 300 ml portské víno
- 100 ml balzamikového octu
- voda
- na kurkumové čipsy:
- 140 ml vody
- 60 g oleja
- 20 g hladkej múky
- soľ
- kurkuma
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame