Bryndzová terina s hruškou a kurkumovým čipsom. - Tajomstvo mojej kuchyne

Bryndzová terina s hruškou a kurkumovým čipsom.

Maspoma

Postup: Hrušky ošúpeme. Do vína pridáme cukor, asi 5 klinčekov, badián , celú škoricu , balzamikový ocot a doplníme vodou, aby sme mali asi 1 l tekutiny a v tomto sirupe povaríme hrušky asi 7-8 minút, potom hrušky vyberieme a usušíme.
4 vrecká plátkovej želatíny necháme napučať vo víne z hrušiek , ktoré doplníme vodou podľa návodu. Rozpustenú želatínu vylejeme na plech , tak aby mala hrúbku asi 1,5-2 mm a necháme stuhnúť.
Do formy na srnčí chrbát dáme fóliu a na ňu rozprestrieme stuhnutú želatínu.
Bryndzu vyšľaháme so sladkou smotanou a pridáme k nej 2 vrecká plátkovej želatíny, ktorú sme rozpustili vo vode podľa návodu.
Polovicu bryndzovej zmesi nanesieme na želatínu, na to dáme povarené hrušky a nanesieme 2 polovicu bryndze. Zakryjeme želatínou a necháme stuhnúť.
So surovín urobíme hladké cesto ,ktoré upečieme na suchej teflónovej panvici. Nalámeme a zdobíme ním terinu.

Maspoma

Šéfkuchár: Peter Marton | Recept z epizódy: 30. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu