Ingrediencie
- na cesto:
- 240 g špaldovej múky
- 50 g celozrnnej múky
- 1 vajce
- 10 PL vody
- soľ
- na plnku:
- 200 g brokolice
- 2 PL strúhaného aromatického syra
- 100 g strúhaného bieleho tofu
- 40 g strúhaného tvrdého syra
- 2 vajcia (1 do plnky a 1 na potretie)
- soľ
- mleté biele korenie
- mak
- hráškové výhonky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Brokolicová roláda s tofu
Postup: Ružičky brokolice uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme a po vychladnutí nakrájame na menšie kúsky. Pridáme rozšľahané vajce a nastrúhané syry. Osolíme, okoreníme a premiešame. Obidve múky, vajce, soľ a vodu spracujeme na cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru. Na každú časť cesta dáme plnku a stočíme. Povrch rolád potrieme rozšľahaným, posoleným vajcom a posypeme makom. Rolády uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 15-20 minút. Hotové rolády môžeme ozdobiť napr. hráškovými klíčkami.
Šéfkuchár: Dominika Morávková | Recept z epizódy: 27. 03. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 240 g špaldovej múky
- 50 g celozrnnej múky
- 1 vajce
- 10 PL vody
- soľ
- na plnku:
- 200 g brokolice
- 2 PL strúhaného aromatického syra
- 100 g strúhaného bieleho tofu
- 40 g strúhaného tvrdého syra
- 2 vajcia (1 do plnky a 1 na potretie)
- soľ
- mleté biele korenie
- mak
- hráškové výhonky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame