Ingrediencie
- 1 hrnček šošovice Beluga
- 20 cherry paradajok
- 3 cukety
- 1-2 avokáda
- šťava z ½ citróna
- 1 PL javorového sirupu
- 2 PL olivového oleja + olivový olej na osmaženie jadierok
- hrsť slnečnicových jadierok
- rukola
- bylinky na ozdobu
- voda
- kurkuma
- korenie
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Beluga šošovica s pečenými rajčinami a avokádom
Šošovicu uvaríme vo vode, dochutíme soľou a korením. Avokádo, citrónovú šťavu, soľ, javorový sirup, olivový olej a vodu zmixujeme. Zmes zmiešame s cuketou nakrájanou na tenké prúžky. Paradajky prekrojíme na polovice, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme , okoreníme a posypeme kurkumou, poukladáme na plech a dáme piecť pri teplote 150 stupňov na 10-12 minút. Jadierka opražíme na olivovom oleji.
Na štvrtinu taniera uložíme za hrsť uvarenej šošovice, na ďalšiu štvrtinu cuketu zmiešanú s avokádovou zmesou, do tretej časti taniera pridáme upečené paradajky a tanier doplníme rukolou. Posypeme opraženými slnečnicovými jadierkami.
Šéfkuchár: Vladko Plevčík | Recept z epizódy: 30. 05. 2016
Ingrediencie
- 1 hrnček šošovice Beluga
- 20 cherry paradajok
- 3 cukety
- 1-2 avokáda
- šťava z ½ citróna
- 1 PL javorového sirupu
- 2 PL olivového oleja + olivový olej na osmaženie jadierok
- hrsť slnečnicových jadierok
- rukola
- bylinky na ozdobu
- voda
- kurkuma
- korenie
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame