Ingrediencie
- olej,
- soľ,
- 1 menšia cibuľa,
- 200 g šunky,
- 500 g balenie cestovín,
- 180 g taveného syru,
- 200 ml smotany na varenie,
- 1 PL paradajkového pyré,
- čerstvá bazalka,
- ½ KL strúhaného muškátového oriešku,
- parmezán
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bazalkovo – smotanové tortiglioni
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú šunku a ešte porestujeme. Potom pridáme tavený syr a asi 7 listov čerstvej bazalky, ktoré sme predtým rozmixovali ponorným mixérom spolu so smotanou. Pridáme paradajkové pyré, muškátový oriešok a celé to ešte spolu rozmixujeme. Ak sa nám hmota zdá hustá, pridáme ešte smotanu. Necháme prevrieť a do omáčky pridáme uvarené cestoviny. Podávame ozdobené listom bazalky a posypané parmezánom.
Šéfkuchár: Martin Kapralik | Recept z epizódy: 10. 06. 2012
Ingrediencie
- olej,
- soľ,
- 1 menšia cibuľa,
- 200 g šunky,
- 500 g balenie cestovín,
- 180 g taveného syru,
- 200 ml smotany na varenie,
- 1 PL paradajkového pyré,
- čerstvá bazalka,
- ½ KL strúhaného muškátového oriešku,
- parmezán
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame