Ingrediencie
- 1 veľký karfiol
- hrsť píniových orieškov
- hrsť hrozienok
- 4 PL olivového oleja
- 1 ČL papriky sladkej údenej
- soľ
- čierne korenie
- na salsu:
- 1-2 grilované kapie
- mäta
- 2 PL mandľových lupienkov
- ½ ČL soli
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL ajvaru
- 150-200 g humusu
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Grilovaný karfiol so salsou z pečených paprík a humusu
Karfiol rozdelíme na ružičky, ktorým ponecháme mladé zelené lístky a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Polejeme olivovým olejom, ochutíme soľou, sladkou údenou paprikou a čiernym korením. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 15-20 minút. Vyberieme, posypeme píniovými orieškami , hrozienkami a ešte dopekáme asi 5 minút.
Ugrilované papriky (kápie) nakrájame, pridáme ajvar, trošku olivového oleja a všetko opražíme na oleji. Dochutíme soľou a čiernym korením. Ďalej pridáme humus, lístky mäty a nasucho opražené mandľové lupienky.
Grilovaný karfiol podávame so salsou.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 03. 03. 2019
Ingrediencie
- 1 veľký karfiol
- hrsť píniových orieškov
- hrsť hrozienok
- 4 PL olivového oleja
- 1 ČL papriky sladkej údenej
- soľ
- čierne korenie
- na salsu:
- 1-2 grilované kapie
- mäta
- 2 PL mandľových lupienkov
- ½ ČL soli
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL ajvaru
- 150-200 g humusu
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame