Ingrediencie
- šťava z 1/2 malého citróna,
- 2 PL orechového (alebo arašidového) oleja,
- 4 väčšie stredne zrelé banány
- na pomarančovú omáčku:
- ¼ šálky čerstvého pomarančového džúsu,
- 1 PL medu,
- 1 PL orechového (alebo arašidového) oleja,
- ¼ šálky sušených hrozienok,
- 2 PL múky z ovsených vločiek,
- štipka muškátového orecha
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Banány v pomarančovej omáčke
Rošt v rúre na pečenie uložíme asi 15 cm od zdroja tepla alebo na najvyššiu poličku, predhrejeme rúru na 180° C.
Olúpeme banány, prerežeme ich pozdĺžne i naprieč a uložíme neprekrojenou stranou hore do nádoby na zapekanie. Banány jemne pokvapkáme olejom a prelejeme citrónovou šťavou.
Pečieme asi 5 – 8 minút, kým nie sú mäkké a mierne zhnednuté.
Pomarančový džús, med, margarín a hrozienka zmiešame v malej panvici. Varíme asi 5 minút, občas premiešame. Zahustíme ovsenou múkou rozmiešanou v troche vlažnej vody. Prichutíme muškátovým orechom.
Šéfkuchár: Igor Bukovský | Recept z epizódy: 11. 01. 2015
Ingrediencie
- šťava z 1/2 malého citróna,
- 2 PL orechového (alebo arašidového) oleja,
- 4 väčšie stredne zrelé banány
- na pomarančovú omáčku:
- ¼ šálky čerstvého pomarančového džúsu,
- 1 PL medu,
- 1 PL orechového (alebo arašidového) oleja,
- ¼ šálky sušených hrozienok,
- 2 PL múky z ovsených vločiek,
- štipka muškátového orecha
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame