Ingrediencie
- 3 baklažány
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3-4 PL paradajkového pretlaku
- 3 PL pokrájaných zaváraných paradajok
- 5 paradajok
- 500 ml mlieka
- 1-2 PL hladkej múky
- 50 g masla
- 100 g strúhaného parmezánu
- muškátový orech
- biele korenie mleté
- tymián
- soľ
- olej
- maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie pekáča
- +
- na vyprážanie
- 3 vajcia
- hladká múka
- panko strúhanka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Baklažánové lasagne
Baklažány nakrájame na pozdĺžne plátky, nasolíme , obalíme v trojobale (múka, vajce strúhanka) a vypražíme v oleji. Hotové uložíme na servítku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
Na paradajkovú omáčku v hrnci opražíme cibuľku na oleji, pridáme paradajky nakrájané na kocky, paradajkový pretlak a nakrájané zavárané paradajky. Dochutíme mletým bielym korením a tymianom.
Na bešamel v inom hrnci opražíme cibuľku, pridáme maslo, nasekaný cesnak a zahustíme múkou. Chvíľku všetko popražíme. Postupne dolievame mlieko a varíme asi 3-4 minúty , resp. tak aby sme dostali požadovanú hustou. Na záver dochutíme muškátovým orechom a soľou.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Do maslom vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča ukladáme na spodok prvú vrstvu vysmažených baklažánov, ktorú polejeme paradajkovou omáčkou a následne bešamelom. Vrch posypeme strúhaným parmezánom. Postup zopakujeme ešte dvakrát . Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 25-30 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 04. 2018
Ingrediencie
- 3 baklažány
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3-4 PL paradajkového pretlaku
- 3 PL pokrájaných zaváraných paradajok
- 5 paradajok
- 500 ml mlieka
- 1-2 PL hladkej múky
- 50 g masla
- 100 g strúhaného parmezánu
- muškátový orech
- biele korenie mleté
- tymián
- soľ
- olej
- maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie pekáča
- +
- na vyprážanie
- 3 vajcia
- hladká múka
- panko strúhanka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame