Ingrediencie
- 250 g syru Avin,
- 100 g mletých orechov,
- 2 vajcia,
- 3 PL kryštálového cukru,
- 2 jablká,
- 100 g hrozna,
- 50 ml koňaku,
- 100 g masla,
- 50 g hladkej múky,
- smotana na varenie,
- 300 ml oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Avinové guľky v orechovej kruste
Syr Avin nastrúhame a vytvarujeme z neho guľky, ktoré obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach a mletých orechoch, pričom vo vajciach a orechoch obaľujeme dvakrát. Hotové vysmažíme v oleji do zlatista.
Na suchú panvicu dáme skaramelizovať cukor. Potom pridáme vodu a rozvaríme. Očistené jablká nakrájané na kolieska a krátko povaríme v karameli. Na panvicu dáme maslo so smotanou na varenie a prekrojené bobuľky hrozna. Zredukujeme a na záver dochutíme koňakom. Na tanier dáme plátky jablka v karameli, na ne uložíme avinové guľky a polejeme smotanovo – hroznovou omáčkou.
Šéfkuchár: Milan Gluch | Recept z epizódy: 20. 05. 2012
Ingrediencie
- 250 g syru Avin,
- 100 g mletých orechov,
- 2 vajcia,
- 3 PL kryštálového cukru,
- 2 jablká,
- 100 g hrozna,
- 50 ml koňaku,
- 100 g masla,
- 50 g hladkej múky,
- smotana na varenie,
- 300 ml oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame