Ingrediencie
- 1 baklažán
- 2 šalátové uhorky
- 1 zemiak
- 1 batata
- 2 mrkvy
- 4-5 cherry paradajok
- 1 čili
- 4-5 zelených luskov
- 1 zelená paprika
- cesnak
- 100 ml kokosového alebo slnečnicového oleja
- 250 g basmati ryže
- šťava z 1 citróna
- 200 g kešu orechov natural
- 100 g svetlých hrozienok
- 1 kokos
- kurkuma, soľ, kumín, suché čili, horčicové semienka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Avial s citrónovou ryžou
Kokos rozbijeme, nastrúhame, rozmixujeme s 3 strúčikmi cesnaku, 1 KL kumínu a 100 ml vody. Batatu, zemiak a mrkvu očistíme, nakrájame na pásiky a vložíme do rozohriatej suchej panvice, po chvíli pridáme neošúpanú šalátovú uhorku pokrájanú na pásiky, rovnako baklažán, zelenú papriku, lusky, čili, trochu kurkumy a 2 KL soli. Podlejeme vodou a dusíme. Keď je zelenina takmer udusená, prelejeme kokosovou zmesou a ešte chvíľku dusíme, aby sa chute spojili. V druhej panvici na oleji opražíme kešu orechy a hrozienka, pridáme horčicové semienka, kumín, uvarenú ryžu, osolíme a prelejeme citrónovou šťavou. Avial ( zeleninu v kokosovej paste) podávame s citrónovou ryžou.
Šéfkuchár: Manoj Kumar | Recept z epizódy: 29. 11. 2015
Ingrediencie
- 1 baklažán
- 2 šalátové uhorky
- 1 zemiak
- 1 batata
- 2 mrkvy
- 4-5 cherry paradajok
- 1 čili
- 4-5 zelených luskov
- 1 zelená paprika
- cesnak
- 100 ml kokosového alebo slnečnicového oleja
- 250 g basmati ryže
- šťava z 1 citróna
- 200 g kešu orechov natural
- 100 g svetlých hrozienok
- 1 kokos
- kurkuma, soľ, kumín, suché čili, horčicové semienka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame