Avial s citrónovou ryžou - Tajomstvo mojej kuchyne

Avial s citrónovou ryžou

Maspoma

Kokos rozbijeme, nastrúhame, rozmixujeme s 3 strúčikmi cesnaku, 1 KL kumínu a 100 ml vody. Batatu, zemiak a mrkvu očistíme, nakrájame na pásiky a vložíme do rozohriatej suchej panvice, po chvíli pridáme neošúpanú šalátovú uhorku pokrájanú na pásiky, rovnako baklažán, zelenú papriku, lusky, čili, trochu kurkumy a 2 KL soli. Podlejeme vodou a dusíme. Keď je zelenina takmer udusená, prelejeme kokosovou zmesou a ešte chvíľku dusíme, aby sa chute spojili. V druhej panvici na oleji opražíme kešu orechy a hrozienka, pridáme horčicové semienka, kumín, uvarenú ryžu, osolíme a prelejeme citrónovou šťavou. Avial ( zeleninu v kokosovej paste) podávame s citrónovou ryžou.

Maspoma

Šéfkuchár: Manoj Kumar | Recept z epizódy: 29. 11. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu