Zefírová torta Filipa Tůmu a Tomáša Juhása - Tajomstvo mojej kuchyne

Zefírová torta Filipa Tůmu a Tomáša Juhása

Maspoma

Krém:
Ručným šľahačom vyšľaháme v mlieku vajcia, hladkú múku, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Dáme do hrnca a varíme na miernom ohni až do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme maslo, 3 PL brandy a dohladka vymiešame.

Torta:
Na plech dáme celé orechy, necháme krátko opiecť a potom ich nasekáme na štvrtiny. Slivky tiež nakrájame na malé kúsky, naložíme ich do brandy a macerujeme. Zefír nakrájame pozdĺžne – 1 kus asi na 4-5 častí.

Do tortovej formy striedavo vrstvíme pláty zefíru, studený krém, orechy a slivky. Vrch ozdobíme orechmi a strúhanou citrónovou kôrou. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Filip Tuma | Recept z epizódy: 19. 09. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu