Ingrediencie
- 200 ml zefíru (ruská surovina - cukor vyšľahaný s pyré z kyslých jabĺk),
- 3 PL hladkej múky,
- 3 vajcia,
- 200 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 600 ml mlieka,
- 350 g masla,
- 200-300 g sušených sliviek,
- 150 ml brandy,
- 200 g orechov,
- 1 citrón
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zefírová torta Filipa Tůmu a Tomáša Juhása
Krém:
Ručným šľahačom vyšľaháme v mlieku vajcia, hladkú múku, kryštálový cukor a vanilkový cukor. Dáme do hrnca a varíme na miernom ohni až do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme maslo, 3 PL brandy a dohladka vymiešame.
Torta:
Na plech dáme celé orechy, necháme krátko opiecť a potom ich nasekáme na štvrtiny. Slivky tiež nakrájame na malé kúsky, naložíme ich do brandy a macerujeme. Zefír nakrájame pozdĺžne – 1 kus asi na 4-5 častí.
Do tortovej formy striedavo vrstvíme pláty zefíru, studený krém, orechy a slivky. Vrch ozdobíme orechmi a strúhanou citrónovou kôrou. Tortu dáme do chladničky stuhnúť.
Šéfkuchár: Filip Tuma | Recept z epizódy: 19. 09. 2010
Ingrediencie
- 200 ml zefíru (ruská surovina - cukor vyšľahaný s pyré z kyslých jabĺk),
- 3 PL hladkej múky,
- 3 vajcia,
- 200 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 600 ml mlieka,
- 350 g masla,
- 200-300 g sušených sliviek,
- 150 ml brandy,
- 200 g orechov,
- 1 citrón
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame