Višňovo-čokoládové tortičky - Tajomstvo mojej kuchyne

Višňovo-čokoládové tortičky

Maspoma

Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Sušienky rozmixujeme v mixéri, pridáme pomleté orechy a kakao, rozpustené maslo, rum, mlieko a cukor. Zmes vypracujeme a utľapkáme na dno tortovej formy. Nad parou roztopíme čokoládu, pridáme 200 ml smotany na šľahanie, cukor, maslo, vanilkový extrakt a premiešame. Túto zmes necháme vychladnúť. Zvyšok šľahačky šľaháme a postupne doň pridávame vychladnutú čokoládovú zmes. Višňový kompót zľahka premixujeme, natrieme na sušienkový korpus a potrieme hotovým čokoládovým krémom. Necháme min. 2 hodiny v chladničke stuhnúť a hotovú tortu ozdobíme čokoládovými hoblinami. Pomocou formičky vykrajujeme malé tortičky.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 01. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu