Ingrediencie
- na cesto:
- 80 g mletých sušienok,
- 40 g vlašských orechov,
- 10 g kakaa,
- 20 g rozpusteného masla,
- 60 g práškového cukru,
- 1 ČL rumu,
- 2-3 PL mlieka,
- na krém:
- 200 g tmavej čokolády,
- 350 ml smotany na šľahanie,
- 30 g cukru,
- 30 g masla,
- 1 ČL vanilkového extraktu,
- višňový kompót
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Višňovo-čokoládové tortičky
Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Sušienky rozmixujeme v mixéri, pridáme pomleté orechy a kakao, rozpustené maslo, rum, mlieko a cukor. Zmes vypracujeme a utľapkáme na dno tortovej formy. Nad parou roztopíme čokoládu, pridáme 200 ml smotany na šľahanie, cukor, maslo, vanilkový extrakt a premiešame. Túto zmes necháme vychladnúť. Zvyšok šľahačky šľaháme a postupne doň pridávame vychladnutú čokoládovú zmes. Višňový kompót zľahka premixujeme, natrieme na sušienkový korpus a potrieme hotovým čokoládovým krémom. Necháme min. 2 hodiny v chladničke stuhnúť a hotovú tortu ozdobíme čokoládovými hoblinami. Pomocou formičky vykrajujeme malé tortičky.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 27. 01. 2013
Ingrediencie
- na cesto:
- 80 g mletých sušienok,
- 40 g vlašských orechov,
- 10 g kakaa,
- 20 g rozpusteného masla,
- 60 g práškového cukru,
- 1 ČL rumu,
- 2-3 PL mlieka,
- na krém:
- 200 g tmavej čokolády,
- 350 ml smotany na šľahanie,
- 30 g cukru,
- 30 g masla,
- 1 ČL vanilkového extraktu,
- višňový kompót
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame