Ingrediencie
- na korpus:
- 2 balenia Brownies Dr. Oetker,
- 4 vajcia,
- 160 ml oleja,
- 160 ml studenej vody,
- 200 g čokolády na varenie,
- na plnku:
- kompót z vykôstkovaných višní,
- rum,
- 750 ml mlieka,
- 750 g masla,
- 400 g práškového cukru,
- 300 – 400 g čokolády na varenie,
- 100 – 150 g kukuričného škrobu,
- 100 g kakaa
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočná torta á la Pavlína
Z kompótu zlejeme šťavu a nahradíme ju rumom. Necháme stáť dva dni. Brownies pripravíme podľa návodu na obale: do sypkej zmesi primiešame vajcia, olej a vodu. Nakrájame čokoládu, vsypeme do zmesi a vylejeme na plech. Pečieme 50 – 60 min pri 180°C.
Do 200 ml mlieka vsypeme škrob a rozmiešame. Zvyšok mlieka s polovicou cukru necháme zohriať tesne pred bod varu a za stáleho miešania vlejeme škrob so studeným mliekom. Po chvíľke, keď zmes zhustne, odstavíme a za stáleho miešania vsypeme nalámanú čokoládu. Miešame až do jej úplného rozpustenia. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť (alebo chladíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli). Medzitým rozšľaháme maslo s cukrom a kakaom. Keď majú obe zmesi izbovú teplotu, zašľaháme maslo do pudingu.
Korpus prekrojíme, potrieme plnkou, na vrch poukladáme nakrájané višne a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Vytvarujeme, natrieme celý povrch aj boky plnkou a vložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť. Na potiahnutie použijeme modrú a bielu fondánovú hmotu K2 a zdobíme marcipánovými figúrkami.
Šéfkuchár: Pavlína Baloghová | Recept z epizódy: 16. 12. 2012
Ingrediencie
- na korpus:
- 2 balenia Brownies Dr. Oetker,
- 4 vajcia,
- 160 ml oleja,
- 160 ml studenej vody,
- 200 g čokolády na varenie,
- na plnku:
- kompót z vykôstkovaných višní,
- rum,
- 750 ml mlieka,
- 750 g masla,
- 400 g práškového cukru,
- 300 – 400 g čokolády na varenie,
- 100 – 150 g kukuričného škrobu,
- 100 g kakaa
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame