Vianočná torta á la Pavlína - Tajomstvo mojej kuchyne

Vianočná torta á la Pavlína

Maspoma

Z kompótu zlejeme šťavu a nahradíme ju rumom. Necháme stáť dva dni. Brownies pripravíme podľa návodu na obale: do sypkej zmesi primiešame vajcia, olej a vodu. Nakrájame čokoládu, vsypeme do zmesi a vylejeme na plech. Pečieme 50 – 60 min pri 180°C.

Do 200 ml mlieka vsypeme škrob a rozmiešame. Zvyšok mlieka s polovicou cukru necháme zohriať tesne pred bod varu a za stáleho miešania vlejeme škrob so studeným mliekom. Po chvíľke, keď zmes zhustne, odstavíme a za stáleho miešania vsypeme nalámanú čokoládu. Miešame až do jej úplného rozpustenia. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť (alebo chladíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli). Medzitým rozšľaháme maslo s cukrom a kakaom. Keď majú obe zmesi izbovú teplotu, zašľaháme maslo do pudingu.
Korpus prekrojíme, potrieme plnkou, na vrch poukladáme nakrájané višne a prikryjeme druhou polovicou korpusu. Vytvarujeme, natrieme celý povrch aj boky plnkou a vložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť. Na potiahnutie použijeme modrú a bielu fondánovú hmotu K2 a zdobíme marcipánovými figúrkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavlína Baloghová | Recept z epizódy: 16. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu