Ingrediencie
- na korpus:
- 4 vajcia
- 180 g trstinového cukru
- 180 g špaldovej hladkej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- hrsť hrozienok (cez noc namočených v rume)
- hrsť vlašských orechov
- 700 ml domáceho punču
- 20 ml rumu
- na punč:
- 100 ml rumu
- 500 ml červeného vína
- trstinový cukor
- 2 citróny
- 3 pomaranče
- 2 celé škorice
- 5 klinčekov
- 300 ml čierneho čaju
- na plnku:
- 500 g mascarpone
- 300 g smotany na šľahanie
- 200 g gréckeho jogurtu
- práškový trstinový cukor podľa chuti
- mletá škorica
- 2 ks väčšieho pomaranča
- 100 g trstinového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Vianočná punčová torta
Oddelíme žĺtky od bielkov, k žĺtkom prisypeme cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme rum, preosiatu múku s kypriacim práškom a spojíme do jednej hmoty. Nakoniec pridáme nasekané hrozienka a nasucho opražené vlašské orechy. Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov, ktorý jemne a postupne zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Hotovú zmes vylejeme do tortovej formy (20 cm) vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne na 30 minút.
Kým sa korpus pečie uvaríme punč: Do uvareného čierneho čaju prilejeme červené víno, rum, citrónovú šťavu, pridáme cukor, koreniny a na kolieska nakrájané pomaranče a citróny. Varíme pod bodom varu asi 7-10 minút.
Ošúpeme pomaranče a nakrájame na tenšie mesiačiky. Na panvicu nasypeme 100 g trstinového cukru, keď sa rozpustí prilejeme asi 100 ml punču a necháme chvíľočku na miernom ohni prevrieť. Následne položíme do punču nakrájané pomaranče a povaríme ich v ňom pár minút.
Na krém vyšľaháme šľahačku, pridáme do nej jogurt, mascarpone, práškový trstinový cukor, škoricu a jemne a krátko spolu všetko prešľaháme.
Vychladnutý korpus rozkrájame na 4 pláty, každý poriadne navlhčíme punčom, potrieme škoricovým krémom a na krém poukladáme pomaranče, ktoré ešte prelejeme šťavou, v ktorej sa varili a toto opakujeme trikrát. Vrch torty potrieme krémom a môžete ním natrieť aj celú tortu. Dozdobíme podľa fantázie.
Šéfkuchár: Razija Trnačevič | Recept z epizódy: 16. 12. 2017
Ingrediencie
- na korpus:
- 4 vajcia
- 180 g trstinového cukru
- 180 g špaldovej hladkej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- hrsť hrozienok (cez noc namočených v rume)
- hrsť vlašských orechov
- 700 ml domáceho punču
- 20 ml rumu
- na punč:
- 100 ml rumu
- 500 ml červeného vína
- trstinový cukor
- 2 citróny
- 3 pomaranče
- 2 celé škorice
- 5 klinčekov
- 300 ml čierneho čaju
- na plnku:
- 500 g mascarpone
- 300 g smotany na šľahanie
- 200 g gréckeho jogurtu
- práškový trstinový cukor podľa chuti
- mletá škorica
- 2 ks väčšieho pomaranča
- 100 g trstinového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame