Torta s vôňou hrušiek - Tajomstvo mojej kuchyne

Torta s vôňou hrušiek

Maspoma

Vajíčka oddelíme, bielky s cukrom ušľaháme na tuhý sneh, pridáme žĺtky. Kakao, sódu bikarbónu a zlatý klas zamiešame do vyšľahanej hmoty varechou. Vylejeme do kruhovej vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút – podľa potreby
Hrušky povaríme v náleve do mäkka.

Ingrediencie na parížsku šľahačku dáme do hrnca a privedieme do varu, dáme do chladničky na cca 12 hodín schladiť. Potom vyšľaháme parížsku šľahačku mixérom, do hustej hmoty.

Na upečený korpus natrieme jahodový džem, poukladáme hrušky, natrieme šľahačku a polejeme čokoládovou polevou. Tortu ozdobíme podľa fantázie čokoládovým posypom, ozdobami a hruškou.

Torta je vhodná aj pre celiatikov – nakoľko sa v nej nenachádza lepok – múka.

Maspoma

Šéfkuchár: Ida Ludviková | Recept z epizódy: 24. 11. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu