Ingrediencie
- na korpus - piškótové cesto bez múky:
- 5 vajec,
- 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru,
- 4 polievkové lyžice kakaa,
- 1/2 sódy bikarbóny,
- 5 polievkových lyžíc zlatého klasu,
- na hrušky v náleve:
- 3 hrušky,
- voda, cukor,
- 1 celá škorica,
- 3 klinčeky,
- citrón,
- rum,
- badyán,
- jahodový džem,
- na parížsku šľahačku:
- 2 smotany 33%,
- 100 g horkej čokolády,
- 30 g kakaa,
- 80 g cukru,
- čokoládovú polevu na vrch torty,
- čokoládový posyp a čokoládové ozdoby na dekoráciu,
- 1 hrušku na dekoráciu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Torta s vôňou hrušiek
Vajíčka oddelíme, bielky s cukrom ušľaháme na tuhý sneh, pridáme žĺtky. Kakao, sódu bikarbónu a zlatý klas zamiešame do vyšľahanej hmoty varechou. Vylejeme do kruhovej vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút – podľa potreby
Hrušky povaríme v náleve do mäkka.
Ingrediencie na parížsku šľahačku dáme do hrnca a privedieme do varu, dáme do chladničky na cca 12 hodín schladiť. Potom vyšľaháme parížsku šľahačku mixérom, do hustej hmoty.
Na upečený korpus natrieme jahodový džem, poukladáme hrušky, natrieme šľahačku a polejeme čokoládovou polevou. Tortu ozdobíme podľa fantázie čokoládovým posypom, ozdobami a hruškou.
Torta je vhodná aj pre celiatikov – nakoľko sa v nej nenachádza lepok – múka.
Šéfkuchár: Ida Ludviková | Recept z epizódy: 24. 11. 2013
Ingrediencie
- na korpus - piškótové cesto bez múky:
- 5 vajec,
- 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru,
- 4 polievkové lyžice kakaa,
- 1/2 sódy bikarbóny,
- 5 polievkových lyžíc zlatého klasu,
- na hrušky v náleve:
- 3 hrušky,
- voda, cukor,
- 1 celá škorica,
- 3 klinčeky,
- citrón,
- rum,
- badyán,
- jahodový džem,
- na parížsku šľahačku:
- 2 smotany 33%,
- 100 g horkej čokolády,
- 30 g kakaa,
- 80 g cukru,
- čokoládovú polevu na vrch torty,
- čokoládový posyp a čokoládové ozdoby na dekoráciu,
- 1 hrušku na dekoráciu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame